Το δρόμο για τις κινηματογραφικές αίθουσες θα βρει την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου η ταινία Είμαι ο Έρωτας (Io sono l’ amore)

σε σκηνοθεσία Λούκα Γκουαντανίνο.

Σύνοψη:
Μια αριστοκρατική Art Deco βίλα του Μιλάνου, που ανήκει στους Ρέκι μια πανίσχυρη οικογένεια βιομηχάνων.  Είναι η βραδιά των γενεθλίων του ιδρυτή της επιχείρησης, που πρόκειται ν’ ανακοινώσει την αλλαγή σκυτάλης στη μικρή αυτοκρατορία που ο ίδιος δημιούργησε.

Στη διάρκεια του δείπνου, ο γοητευτικός εγγονός του Εντοάρντο παρουσιάζει την κοπέλα που θέλει να παντρευτεί, η αδελφή του Ελιζαμπέτα χαρίζει ένα πίνακα στο παππού της κι ένας νεαρός σεφ κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση. Έτσι αρχίζει μια αφήγηση που παρακολουθεί την οικογένεια Ρέκι και τα μυστικά της, κάτω από ένα μικροσκόπιο που βγάζει στην επιφάνεια όλη τη διακριτική γοητεία της μιλανέζικης μπουρζουαζίας, αλλά και όλη την υποκρισία της.        

Για την ταινία:
Το «Είμαι ο Έρωτας», είναι μια γιορτή για τις αισθήσεις και, ταυτόχρονα, ένα μπαρόκ βισκοντικό μελόδραμα, στα ίχνη του «Γατόπαρδου». Όπως γράφει και η Fionnula Halligan στο Screen International «όταν η ταινία βγει στις αίθουσες θα βρει όλη την υποστήριξη από τον Τύπο και το «στόμα με στόμα» που χρειάζεται, όμως η τελειότητά της θα εντυπωσιάζει για πάντα.

Μια συναρπαστική λιχουδιά με υπέροχες ερμηνείες – ιδιαίτερα της Τίλντα Σουίντον – το «Είμαι ο Έρωτας» είναι μια ταινία μεγάλης αισθητικής κομψότητας, με πολλά κρυμμένα μυστικά κάτω από την επιφάνειά της.

Στοιχεία της Ταινίας:
Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο
Σενάριο: Luca Guadagnino, Barbara Alberti, Ivan Cotroneo, Walter Fasano
Παίζουν: Τίλντα Σουίντον, Φλάβιο Παρέντι, Άλμπα Ροχβάσερ, Μαρίζα Μπέρενσον
Πρωτότυπη Μουσική: John Adams
Φωτογραφία: Yorick Le Saux
Μοντάζ: Walter Fasano   

Διακρίσεις – Συμμετοχές:
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Boulder International Film Festival και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την Τίλντα Σουίντον στο Dublin
International Film Festival (Dublin Film Critics Award for Best Female Performance – Tilda Swinton).