Έφυγε από τη ζωή, την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, η ζωγράφος  Άννα Παλιεράκη, σε ηλικία 66 χρονών. 

Η κηδεία της πραγματοποίηθηκε τη Δευτέρα 7 Απρίλη, στις 3.30 μ.μ., στο νεκροταφείο Καισαριανής. Αντί στεφάνων η οικογένεια εξέφρασε την επιθυμία τα χρήματα να δοθούν στους «Γιατρούς του Κόσμου».

Από τη γενιά του Πολυτεχνείου, στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα, πρωτεργάτης στους αγώνες των εικαστικών καλλιτεχνών μετά τη δικτατορία και μέλος  του Δ.Σ. του ΕΕΤΕ στη δεκαετία του ‘80. Γεννήθηκε στην Αθήνα  το 1948. Διδάχθηκε σχέδιο από τον  Π. Σαραφιανό.   Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με υποτροφία με τους Ν. Νικολάου και Γ. Μόραλη και ψηφιδωτό με τους Ε. Βοΐλα και Γ. Κολέφα καθώς και στην «Ecole Nationale Superieure des Beaux-Arts» στο Παρίσι.

Δίδαξε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Πεντέλης και στην «Ελεύθερη Έκφραση Γυναικών» Βριλησσίων.

Έργα της βρίσκονται στο Υπουργείο Πολιτισμού, την Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, το Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

‘Εχει εικονογραφήσει βιβλία και εξώφυλλα μεταξύ των οποίων και τα βιβλία της Ιωάννας Καρυστιάνη.

Θέμα της η ανθρώπινη μορφή. Πορτραίτα εμπνευσμένα από τα «φαγιούμ», θέματα εμπνευσμένα από τις ταινίες του Αϊζενστάϊν. Στην σημαντική εικαστική της πορεία, ο άνθρωπος ήταν πάντα παρών, ο”κάτοικος” των τοπίων της.

«Οι άνθρωποι είναι οι κάτοικοι του μακρινού σπιτιού, που ακουμπά πάνω στη γραμμή του κινηματογραφικού ορίζοντα. Είναι εκείνοι, που πλανιώνται στον αέρα και δηλώνουν την παρουσία τους μέσα από τον καπνό που βγαίνει από την καμινάδα» (Η.Μόρτογλου)

Η Άννα Παλιεράκη παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Σταύρο Κωνστανταράκο και απέκτησε ένα γιο , το σκηνοθέτη Λεωνίδα Κωνστανταράκο.