Από τις 20 Οκτωβρίου, το Αθηναϊκό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με σπουδαία έργα της κλασικής μουσικής σε έναν οικείο και φιλόξενο χώρο που πληροί τις προϋποθέσεις για ακροάσεις υψηλών προδιαγραφών.

Μακριά από την αποστειρωμένη αίσθηση που συνήθως αποπνέουν αντίστοιχοι χώροι, τα “Classic Mondays” φιλοδοξούν να φέρουν την κλασική μουσική πιο κοντά στο ευρύ κοινό, τόσο στο ενήλικο, όσο και στο νεανικό.

Τις εκδηλώσεις των Classic Mondays πλαισιώνουν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, κορυφαίοι ερμηνευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και εξέχοντες έλληνες συνθέτες που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Classic Mondays: Πρόγραμμα Οκτωβρίου

IT TAKES…FIVE TO TANGO!
Δευτέρα 20 Οκτωβρίου

Διάσημες μελωδίες της Λατινικής Αμερικής από το κουιντέτο ξύλινων πνευστών της Κ.Ο.Α.

A. Piazzolla: “Oblivion”, μεταγραφή για κουιντέτο ξύλινων πνευστών
C. Gardel: “Por una Cabeza”, μεταγραφή για κουιντέτο ξύλινων πνευστών
J. Medaglia: “Suite Popular Brasileira”, για κουιντέτο ξύλινων πνευστών
Α. Piazzolla: “Libertango”, για κουιντέτο ξύλινων πνευστών
J. Medaglia: “Suite Belle-Epoque en Sud-America”, για κουιντέτο ξύλινων πνευστών

Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α.
Βαγγέλης Σταθουλόπουλος, φλάουτο
Χριστίνα Παντελίδου, όμποε
Σπύρος Μουρίκης, κλαρινέτο
Γρηγόρης Ασωνίτης, κόρνο
Οδυσσέας Μπάσσιος, φαγκότο

LOS EROTICOS
Δευτέρα 27 Οκτωβρίου

Όταν το πάθος συναντάει το λυρισμό και ο ρυθμός γίνεται συναίσθημα…

Όπερα, καντσονέτες, φλαμένγκο, με την υπέροχη φωνή της Tanya Nikoloudis και του Νίκου Ρουσσάκη,  με το μουσικό άγγιγμα του Μιχάλη Νικολούδη.

Μετά την μεγάλη επιτυχία του Los Eroticos στην Αίθουσα Παρνασσός στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, οι πιο αγαπημένες και δημοφιλείς άριες και καντσονέτες, τα μεγαλειώδη ντουέτα και τα πιο ερωτικά ισπανικά τραγούδια έρχονται, στις 27 Οκτωβρίου, στο GAZARTE σε συγκλονιστικές ενορχηστρώσεις και ερμηνείες!

Νessun Dorma, Carmen, Noche Nochera, O Sole Mio, Caruso, Maria de Buenos Aires, It’s a Man’s World, My Fair Lady, La Boheme, Alta Va La Luna και πολλές άλλες αγαπημένες μελωδίες θα σας μεταφέρουν στον μαγικό κόσμο του πάθους και των αισθήσεων.

Μουσικοί:
Γιώργος Μαγκλάρας – Βιολί
Αλέξανδρος Κασαρτζής – Τσέλο
Kiki Cha – Κρουστά
Μιχάλης Νικολούδης – Κιθάρα

Λίγα λόγια για τον Μιχάλη Νικολούδη:

Έμπειρος μουσικός, εμπνευσμένος οραματιστής ενός σύγχρονου ήχου που πατάει γερά στην παράδοση και βλέπει σε ανατολή και δύση. O συνθέτης ΜιχάληςN Nικολούδης έχει στο ενεργητικό του 3 πλατινένιους δίσκους την “Aeolia”, το “Γύρω μου κι εντός” και “Νύχτα στο Αιγαίο”.  Με σαφείς μουσικούς  επηρεασμούς από τα ταξίδια του στην Αμερική και την Ευρώπη στις αρχές του 80, ξεκίνησε μια πορεία που τον έφερε από το Jazz club της Πλάκας σε διεθνή φεστιβάλ.

Παίζει, ειδικής κατασκευής mandola, μαντολίνο, αναγεννησιακό λαούτο, πολίτικο λαούτο. Το μουσικό στίγμα του είναι εύκολα αναγνωρίσιμο, απλό, λιτό και καθαρό.

To 2013, o Μιχάλης  μελοποιεί στίχους από αγαπημένα ποιήματα μεγάλων Ισπανόφωνων ποιητών με έναν ιδιαίτερο και πρωτόγνωρο τρόπο, ξεδιπλώνοντας συναισθήματα έντονα και απόλυτα στο “ Los Eroticos”, το πρώτο προσωπικό άλμπουμ της Tanyas Nikoloudis.

Λίγα λόγια για την Tanya Νικολούδης:

Η Tanya Nikoloudis γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε κλασσικό πιάνο και αρμονία, στο Αττικό και στο Ελληνικό ωδείο και στη συνέχεια πήρε πτυχίο αρμονίας απο το Ωδείο Ορφέας. Συμμετείχε σε σεμινάρια Διεύθυνσης Ορχήστρας, στο Κολλέγιο Ψυχικού και σεμινάρια Φωνητικής και Κίνησης, με τον Σπύρο Σακκά. Δάσκαλός της στο jazz πιάνο, ο σπουδαίος σολίστ της Jazz, Μάρκος Αλεξίου, και δασκάλα της στο κλασσικό τραγούδι, η Soprano Coloratura Πίτσα Φωτιάδου.

Συνέθεσε την μουσική, για την τραγωδία του Σοφοκλή “Ηλέκτρα” για την ΔΕΠΑΚ Καλαμάτας. Έγραψε και τραγούδησε τη μουσική, για την ταινία του Σταύρου Ιωάννου “Κλειστοί Δρόμοι” στην οποία απονεμήθηκε εύφημος μνεία στο διεθνές φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2000. Απο το 1995, δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Δεκέμβριο του 2013 κυκλοφορεί από την Polymusic, το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο “Los Eroticos” σε μουσική του συνθέτη Μιχάλη Νικολούδη, και στίχους από ποιήματα μεγάλων Ισπανόφωνων ποιητών όπως: Federiko Garsia Lorca, Sor Juana Inés de la Cruz, Luis Cernuda, José Marti Pérez, Salomé Ureña de Henríquez, Joaquin Pasos.