Στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2008, παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων αμέσως μετά την παρουσίασή της στο Βερολίνο, η παραγωγή του οργανισμού Cairoscape Images, Imagination and Imaginary of a Contemporary Mega City.

Η έκθεση Cairoscape Εικόνες, Φαντασία και Φαντασίωση μιας Σύγχρονης Μεγαπόλεως μας καθοδηγεί σε ένα ταξίδι μέσα στις εσώτερες πτυχές του Καΐρου, μέσα από τα έργα των δεκατριών εικαστικών που συμμετέχουν.

Οι καλλιτέχνες αυτοί είτε είναι αιγύπτιοι, είτε έχουν πρόσφατα ολοκληρώσει μια διαμονή στην Αίγυπτο. Στα έργα τους εκφράζεται ένα είδος σύγχρονης και υπαρξιακής κατάστασης που συνδέεται με την πόλη του Καΐρου, την υπαινικτική της δύναμη και τη συλλογική της φαντασία, την εμφάνισή της και το ασυνείδητό της, όπως και τις ιστορίες και τα όνειρα των κατοίκων της.  Η φαντασία, άγριοι συνειρμοί, μη-γραμμικές απεικονίσεις και μια περιπετειώδεις μίξη γεγονότων και μυθοπλασίας είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσέγγισης των εικαστικών αυτών.

Επίσης στη αίθουσα Κόντογλου του Πνευματικού θα παρουσιαστεί και μια προσέγγιση στη θεματική των εκδηλώσεων για τη Μεσόγειο της γκαλερί Lichtblick της Κολωνίας με τις δουλειές τεσσάρων φωτογράφων σε διαφορετικές περιοχές της Μεσογείου.