Σε συνεργασία του Οργανισμού με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Το «Bodyterranean» είναι μια σύγχρονη, δυναμική και πρωτοποριακή παράσταση ποιητικής αφηγηματικότητας, στη διάρκεια της οποίας το ανθρώπινο σώμα συναντά τη φωνή και τον ρυθμό έχοντας «οδηγούς» τη μελωδία, την πολυφωνία, την κίνηση και την ατμόσφαιρα που δημιουργείται.

Το έργο είναι βασισμένο στο ομώνυμο άλμπουμ που κυκλοφόρησε ο Ιταλός καλλιτέχνης στο τέλος του 2016, ως αποτέλεσμα μακρόχρονης έρευνας με θέμα το «πάντρεμα» της σύγχρονης γλώσσας της Body Music με την αρχαία παράδοση της Ελλάδας και της Ιταλίας.

Συντελεστές

Simone Mongelli: σύλληψη, συνθέσεις και διασκευές παραδοσιακού υλικού, ενορχηστρώσεις, σκηνοθεσία, body percussion, vocal percussion, φωνητικά
Σίσσυ Πιντέλα: φωνητικά, body percussion, χορός
Φώτης Φωτόπουλος: φωνητικά, body percussion
Λήδα Δουμουλιάκα: τραγούδι, φωνητικά, body percussion, χορός
Μιχάλης Κωτσόγιαννης: τραγούδι, φωνητικά, body percussion, vocal percussion
Ναταλία Λαμπαδάκη: τραγούδι, φωνητικά, body percussion
Ελπινίκη Σαριπανίδου: φωνητικά, body percussion
Μενέλαος Ορφανός: σχεδιασμός φωτισμού
Νικόλας Σταυριανουδάκης: ήχος
Κωνσταντίνα Κρίγκου: κοστούμια
Happy Artists artwork
Novelvox: Οργάνωση παραγωγής

Mongelli_Simone_©_Fotis_Fotopoulos_11.12.21.jpg

 

Βιογραφικό Simone Mongelli

Ο Simone Mongelli είναι μουσικός κρουστών, ντράμερ, Body Music performer και δάσκαλος.
Είναι αριστούχος απόφοιτος Εθνομουσικολογίας στην Ιταλία και παραδοσιακών κρουστών στην Ελλάδα. Τα ενδιαφέροντά του κυμαίνονται γύρω από την παραδοσιακή μουσική της Μεσογείου, τη δημιουργική μουσική και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Διετέλεσε διευθυντής του φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής της Ιταλίας LeViedellaMusica, ιδρυτής μουσικών projects, δημιουργός και σκηνοθέτης μουσικό-θεατρικών παραστάσεων κι έχει συνεργαστεί με πληθώρα μουσικών, συνθετών, ηθοποιών, χορευτών και εικαστικών στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Έχει βραβευθεί ως μουσικός στην Ιταλία και στην Ελλάδα κι έχει προσωπική δισκογραφία. Με την πάροδο του χρόνου έχει δημιουργήσει μία έντονα προσωπική γλώσσα, βασισμένη κυρίως στη μελέτη και τη γνώση των παραδοσιακών ρυθμών και ήχων.

Από το 2007 ασχολείται με το BodyMusic. Έχει μελετήσει και συνεργαστεί με πολύ σημαντικές προσωπικότητες του είδους παγκοσμίως.

Το 2016 κυκλοφόρησε cd με τίτλο Bodyterranean, ένα BodyMusic έργο, με σημαντικές διεθνείς συμμετοχές, το οποίο από το 2017 παρουσιάζεται σαν μουσικό-κινητική παράσταση. Διδάσκει κρουστά και BodyMusic σε σχολεία, σχολές, εργαστήρια και σε σεμινάρια σε διάφορες χώρες και χρησιμοποιεί την BodyMusic ως εκπαιδευτικό εργαλείο σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το «Bodyterranean» έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2017, στο πλαίσιο του International Body Music Festival, το σημαντικότερο φεστιβάλ του είδους παγκοσμίως, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Keith Terry, αποσπώντας τα θετικά σχόλια του κοινού και της κριτικής. Από τότε έχει παρουσιαστεί σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, απολαμβάνοντας παντού ενθουσιώδη υποδοχή.