Το Bitter Love γράφτηκε το 2001 με τα πρώτα δοκιμαστικά ρίφ να βρίσκονται ατάκτως ειρημένα σε ένα 20λεπτο κιθαριστικό session ηχογραφημένο πολύ πρόχειρα στο σπίτι σε ένα απλό κασετόφωνο απλά για να μή χαθεί η στιγμή.

Πρωτοπαρουσιάστηκε live στο ιστορικό An Club την ίδια χρονιά και ηχογραφήθηκε στο Artracks studio με παραγωγό τον Γιώργο Πρινιωτάκη τον Μάη του 2002 για να κυκλοφορήσει λίγους μήνες μετά στην τρίτη επίσημη κυκλοφορία της μπάντας, το “Lucifair” ep., κυκλοφορία-σταθμό για τους Fuzzy Nerds καθώς συμπεριλάμβανε το κλασικό πλέον Anaesthesia. Το Bitter Love δεν έλειψε από τότε από σχεδόν κανένα live κλείνοντας συνήθως κάθε εμφάνιση της μπάντας.

Μετά το “Lucifair” ep. το 2003, το Bitter Love θα συμπεριληφθεί και στο album The Fuzzy Nerds are Dead (1994-2014) Vol. Ι το πρώτο μέρος της τετραλογίας που έκλεισε και την πορεία της μπάντας τον Σεπτέμβρη του 2014.

18 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία το Bitter Love επιστρέφει με νέο mastering που επιμελήθηκε ο Θωμάς Νάστος στο Vision of Sound studio ώς single & official video release, με bonus μιά live ηχογράφηση του “X” από εμφάνιση των fuzzy στην πόλη τους το 1999, ηχογράφηση που ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε ένα ξεχασμένο στο υπόγειο κουτί γεμάτο κασέτες με ακυκλοφόρητο fuzzy υλικό…

To βίντεο του Bitter Love έγινε σε σκηνοθεσία του Νώντα Γαράφα από την -1Projects πάνω σε μιά ιδέα/σενάριο των Πέτρου Βυζούκη, Νώντα Γαράφα και Μαρίας Μοσχέτα η οποία και πρωταγωνιστεί σε φιλική συμμετοχή… τα γυρίσματα έγιναν στο Beatnik και στο Θυμωμένο Πορτρέτο στα Γιάννενα… enjoy the nerdland…