Το 5ο Χριστουγεννιάτικο Bazart, ή καλύτερα το 5ο πιο ευαισθητοποιημένο χριστουγεννιάτικο Bazart, ανοίγει τις πόρτες του το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο Κολωνάκι.

Το 5ο Χριστουγεννιάτικο Bazart, ή καλύτερα το 5ο πιο ευαισθητοποιημένο χριστουγεννιάτικο Bazart, ανοίγει τις πόρτες του το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο Κολωνάκι.


Το 5ο Bazart διοργανώνεται φέτος από την Μ art Manolioudakis, το Ίδρυμα «Παιδική Στέγη» και την ένωση «Μαζί για το παιδί».


Ο στόχος, εκτός από την επαφή του κοινού με τη σύγχρονη τέχνη, είναι να συνδυάσει παράλληλα ο επισκέπτης την τέχνη με την κοινωνική προσφορά.


Η Μ art Manolioudakis διοργανώνει σε ετήσια βάση από το 2002 το Bazart και κάθε χρόνο η απήχηση του κόσμου μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Το ενδιαφέρον στρέφεται τόσο στην τέχνη όσο και στην προσφορά μέσα από αυτή.


Το Bazart αποτελεί πλέον ένα σταθερό ραντεβού για τους φιλότεχνους και κοινωνικά ευαισθητοποιημένους Αθηναίους.


Φέτος, το χριστουγεννιάτικο παζάρι τέχνης και κοινωνικής προσφοράς υθα πραγματοποιηθεί στο νέο κτίριο της M art Manolioudakis, στο κέντρο της Αθήνας, Σόλωνος 10 και Ηρακλείτου (2ος όροφος) στο Κολωνάκι.


Εκεί θα παρουσιαστούν έργα νέων, ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών, από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό.


Τα αντικείμενα που θα είναι προς πώληση θα τραβήξουν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επισκεπτών και ιδιαίτερα για τις γυναίκες, που τρελαίνονται για εξαιρετικά κομμάτια μόδας, το Bazart προσφέρει μία τσάντα με άρωμα Νέας Υόρκης!


Η Patricia Field, η διεθνούς φήμης στυλίστρια και σχεδιάστρια μόδας – υποψήφια για Όσκαρ για την blockbuster ταινία The Devil Wears Prada και γνωστή από τη συνεργασία της με το επιτυχημένο σίριαλ Sex and the City – θα διαθέσει μία συλλεκτική τσάντα σε 300 τεμάχια, ειδικά σχεδιασμένη για την M art και τις ανάγκες του Bazart.


Επίσης, στο Bazart θα διατίθεται προς έκθεση και πώληση μια ευρεία γκάμα καλλιτεχνικών δημιουργιών, όπως γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφικά έργα, κεραμικά αντικείμενα, σύγχρονα κοσμήματα τέχνης με πρωτοποριακά υλικά σε συνδυασμό με πολύτιμα μέταλλα, χρηστικά αντικείμενα τέχνης, βιβλία, lifestyle αξεσουάρ μόδας, πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια κ.α.


Τα εγκαίνια του Bazart στο M art space θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου από τις 2 το μεσημέρι και θα διεξαχθεί για πρώτη φορά σε συνεχόμενη βάση για 15 ημέρες, έως και τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου (ώρες λειτουργίας – ώρες καταστημάτων).


Σημαντικό μέρος των εσόδων θα διατεθεί και φέτος σε κοινωφελές σκοπό και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη», μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».


O χώρος – παράλληλα με τη διεξαγωγή του Bazart – θα λειτουργεί ως έκθεση πολύτιμων vintage κοσμημάτων, για ραντεβού ειδικής σχεδίασης πολύτιμων κοσμημάτων σε συνεργασία με μεγάλους οίκους του εξωτερικού και ως shop in shop – art gallery, με μια ευρεία γκάμα έργων και αντικειμένων τέχνης Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ενώ, στον ίδιο χώρο, θα λειτουργήσει διαδραστικό εργαστήρι δημιουργικής φαντασίας (ζωγραφικής και γλυπτικής) για παιδιά ηλικίας 4-8 ετών.


Info
Bazart in M art space!
Εγκαίνια: 15 Δεκεμβρίου, στις 14:00
Διάρκεια: Έως 31 Δεκεμβρίου
Σόλωνος και Ηρακλείτου 10, 2ος όροφος, Κολωνάκι