Η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, του Θόδωρου Γράμψα, παρουσιάζει το ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη, \”αυτό το αστέρι είναι για όλους μας\”, σε μορφή

θεατρικής παράστασης, με μαθητές και απόφοιτους της Σχολής. (Ανώτερη Δραματική Σχολή Πράξη Επτά), στο Πράξη Επτά Studio.

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των μαθητών, σε συνεργασία με καθηγητές τους. Το ποίημα – ποιητικό κείμενο – γράφτηκε από τον ποιητή το 1952 μετά από πολλά χρόνια εξορίας, (1947 – 1951), στο Μούδρο, στη Μακρόνησο, στον Αϊ Στράτη και στις φυλακές Χατζηκώστα στην Αθήνα.

Όπως είναι φυσικό, μιλάει για τη δύσκολη επιβίωση στα κολαστήρια της εξορίας, όπως τα έζησε ο ποιητής, ο αγωνιστής.

Αυτός που \”θέλει να λέγεται άνθρωπος …\” και ξέρει ότι \”δε θα πάψει ούτε στιγμή να αγωνίζεται για την ειρήνη και για το δίκιο.\”, Ότι  μπορεί να θυσιάζεται ένα οποιοδήποτε πρωϊνό\”.  Για την αγάπη, τον έρωτα, τη συντροφικότητα, το αύριο.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Θόδωρος Γράμψας
Σκηνικό – Επιμέλεια κοστουμιών: Κωσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Γ. Παπανδρέου. Λ. Κουλουρής
Φωτισμοί: Βασίλης Κανελόπουλος    
          

Παίζουν
Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Απέργης. Λεωνίδας Κουλουρής, Μαριάννα Μαυριανού, Σπύρος Πετούσης, Βασίλης Τουρκομένης, Τηλέμαχος Τσώλης, Στέλιος Γιαννακός.

Κιθάρα: Λεωνίδας Κουλουρής
Μπουζούκι: Γιώργος Παπανδρέου

Η Σχολή λειτουργεί ήδη τέσσερα χρόνια.  Μέσα στους στόχους και τις δραστηριότητες της, είναι να δώσει στους μαθητές την δυνατότητα να αποκτήσουν σκηνική εμπειρία.

Στη Σχολή διδάσκουν ο Θόδωρος Γράμψας, που έχει και την ευθύνη της Σχολής, ο Κώστας Καζάκος, ο Γιάννης Μπέζος, ο Γεράσιμος Γεννατάς, ο Κώστας Μπάρας, η Μαριάννα  Κάλμπαρη, ο Θοδωρής Οικονόμου, ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος και πολλοί ακόμη σημαντικοί καθηγητές.