Ποιος μιλάει; Ποιος μιλάει; Φέτος το Athens Fringe δεν καλεί τους καλλιτέχνες να παλέψουν ως μοναχικοί ήρωες σαν «ανώνυμοςψίθυρος» μέσα στην τρέλα των καιρών.

Μια ιδέα που ήρθε στην ώρα της. Καινοτόμος και τολμηρή. Η θεσμική ενσωμάτωση και οργάνωση σε κοινότητες μέσα από το διαδίκτυο. Έτσι προετοιμάζεται καλλιτεχνική υπερδιέγερση με κρίσιμο ρόλο την κατάδειξη νέων ταλέντων. Είμαστε στην εποχή «του ταυτόχρονου και της αντιπαράθεσης, του κοντά και του μακριά, της γειτνίασης και της διασποράς». Αυτό απαιτεί σύγκλιση. Ζήτω οι κοινότητες!

Έχοντας κερδίσει πρώτιστα τις καρδιές των πολιτών, το Athens Fringe δίνει και φέτος ευρύ βήμα, προσκαλεί τους νέους καλλιτέχνες και μεταφέρει σε αυτούς την επιθυμία όλων να μεταμορφώσουν αυτήν την πόλη και να την κάνουν καλύτερη με το δικό τους παρόν και τη δική τους εμπνευσμένη φωνή. Με κάποιον τρόπο θα δείξουν το δικό τους πατριωτισμό.

Ο καθένας θα ξεπεράσει τον εαυτό του για το συλλογικό συμφέρον. Ο δημιουργός δημιουργεί τον εαυτό του και το κοινό αποφασίζει είναι καλό ή κακό.

Το αντίτιμο της επιτυχίας θα είναι περισσότερο από όσο μπορεί να χωρέσει η φαντασία μας.

Η τέταρτη συνεχόμενη διοργάνωση του Athens Fringe Festival στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ως δικτύου.

Στόχος για φέτος είναι η συγκέντρωση 30.000 ευρώ από τη βάση, δηλαδή από όλους μας, μέσω της τεχνικής του crowd funding. Το 50% του ποσού θα καλύψει μέρος του κόστους της διοργάνωσης και το 50% θα δοθεί στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. Εαν αυτό επιτευχθεί η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό! (www.fringenet.gr/funding)

Παράλληλα αναπτύσσουμε το πλέγμα των σχέσεων των καλλιτεχνών με φορείς καλλιτεχνικούς και θεσμικούς μέσω του Agency όπου προσκαλούμε εκπροσώπους οργανισμών να παρακολουθήσουν το έργο των νέων δημιουργών.

Καλούμε τους καλλιτέχνες και τις μ.κ.ο να εγγραφούν στο Athens Fringe Network, δωρεάν μέχρι τις 15 Απριλίου. Μετά την ημερομηνία αυτή, το κόστος της ετήσιας εγγραφής είναι 20 ευρώ.

Το Athens Fringe Network στηρίζει τη δράση του σε 4 βασικούς πυλώνες:

1. Athens Fringe Live (15-30 Ιουνίου)

Athens Fringe Live 2012 – Γενικά Στοιχεία

Το Athens Fringe Live ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 18:00. Ώρες Λειτουργίας: 15-30 Ιουνίου 2012 από 18:00 έως 24:00 καθημερινά.

Οι περισσότερες εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Όπου υπάρχει εισιτήριο, η τιμή του είναι 5€ γενική είσοδος. Το εισιτήριο είναι ημερήσιο και ισχύει για όλους τους συνεργαζόμενους χώρους.

Athens Fringe Live – Χώροι Διεξαγωγής

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)
Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης (Βρυσακίου 17, Μοναστηράκι)
Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66, Θησείο)
Θέατρο Επί Κολωνώ (Ναυπλίου 12, Κολωνός)
Αμφιθέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Mασσαλίας 22, Κέντρο)
Πολυχώρος Πολιτισμού, Vault (Μελενίκου 26, Βοτανικός)
Κτήριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136)
Ghost House (Λεπενιώτου 26, Ψυρρή)
Cabaret Voltaire (Μαραθώνος 30, Κεραμεικός)
CIRCUS DAYZ (Μυκηνών 11 & Μ. Αλεξάνδρου, Κεραμεικός)
Πολυχώρος «Athenian Capitol» (Πατησίων, Ιουλιανού & Γ’ Σεπτεμβρίου)
Αίγλη Ζαππείου (Κήπος Ζαππείου)

Λεωφορείο Athens Fringe Bus
Δρόμοι και πλατείες στο κέντρο της πόλης. (βλ. αναλυτικό πρόγραμμα)

Το Athens Fringe Live 2012 σε αριθμούς

15 ΜΚΟ
50 εικαστικοί καλλιτέχνες
10 video + movie δημιουργίες
62 μουσικά συγκροτήματα
5 παραστάσεις/ εργαστήρια για παιδιά
11 χορευτικές performances
15 θεατρικές παραστάσεις
11 χώροι διεξαγωγής εκδηλώσεων
30 εθελοντές

Athens Fringe Live – Φιλοσοφία

Το Athens Fringe είναι μια γνήσια λαϊκή διοργάνωση, τόσο από πλευράς συμμετεχόντων όσο και από πλευράς κοινού. Λαϊκή με την έννοια που λαϊκό είναι το facebook ή το myspace. Το Fringe δεν είναι ένα Φεστιβάλ. Είναι -πολύ περισσότερο- ένα κοινωνικό δίκτυο, που δεν απέχει πολύ από το facebook, ή το myspace, με μια όμως τεράστια και ειδοποιό διαφορά: Δεν είναι εικονικό, αλλά πραγματικό. Δεν το περιδιαβαίνεις «σερφάροντας» αλλά περπατώντας. Στις πτυχές του συναντάς αληθινούς ανθρώπους, καλλιτέχνες! Απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς πυρήνες της πόλης με στόχο να λειτουργήσει ως συνεκτικό δίκτυο ανάμεσά τους. Απευθύνεται στα κύτταρα της πληροφορίας, στα blogs, στα sites, στα portals, ώστε αυτά να γίνουν οι ξενιστές της ιδέας και της δυναμικής του.

Το γνωστό από τις προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις ως «φεστιβάλ», συνεχίζει, ως “Live” πλέον, να αποτελεί το κυρίαρχο πεδίο έκφρασης και συνάντησης της πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας με το κοινό της πόλη. Ως κυρίαρχη έκφραση του Athens Fringe Network αποτελεί το πρώτο βήμα για τους συμμετέχοντες να δείξουν τη δουλειά τους, να συναντηθούν με το κοινό, με άλλες καλλιτεχνικές και ακτιβιστικές κοινότητες, να συνεργαστούν με φορείς, να δικτυωθούν με επαγγελματίες του χώρου, να συνομιλήσουν με την πόλη. Πρόκειται για ένα ανοιχτό βήμα παρουσίασης νέων καλλιτεχνών και ομάδων κοινωνικής δράσης

Συμμετοχικό
Διακαλλιτεχνικό
Παρεμβατικό
Διεθνές

Το πρόγραμμα

Βρείτε το αναλυτικό Πρόγραμμα εδώ: http://www.fringenet.gr/en/live/program

Οι δράσεις του Athens Fringe Live χωρίζονται σε δύο άξονες: αυτές που διοργανώνει η ομάδα του Athens Fringe κι αυτές που διοργανώνουν τα άτομα και οι ομάδες που ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο φεστιβάλ. Με τον τρόπο αυτό διατηρούμε τη φυσιογνωμία και τη λογική των ανά τον κόσμο Fringe και ταυτόχρονα αναζητούμε την μοναδική ταυτότητά του. Λίγα λόγια εδώ για τις επιλογές που κάναμε εμείς:

«Τι είναι η Αθήνα μας;»:
Η Αθήνα μέσα από τα μάτια των συμμετεχόντων του Athens Fringe Live 2012

Το Athens Fringe Network επιχειρεί διάφορες συμπράξεις, μία από τις οποίες με την ΕΡΤ, και το πρόγραμμα προβολής νέων καλλιτεχνών «Νέοι Δημιουργοί». Περίπου 100 μονόλεπτα videos-πορτρέτα παρουσίασης καλλιτεχνών και εκπροσώπων ΜΚΟ, που θα συμμετάσχουν στο Athens Fringe Live 2012 είναι έτοιμα να εισβάλλουν  στην οθόνη, διερευνώντας  «Τι είναι η Αθήνα μας;»:

• Ποιος είμαι, ποια είναι η τέχνη μου
• Μια στιγμή που θυμάμαι έντονα από την ζωή μου στην Αθήνα
• Το πιο τρελό μου όνειρο για την Αθήνα
• Αν έφτιαχνα μια σημαία για την Αθήνα, αυτή θα ήταν…
• Ποιο τραγούδι θα ήταν ο ύμνος της  Αθήνας

Μπορείτε να δείτε ενδεικτικά τα βίντεο των συμμετεχόντων εδώ: http://www.youtube.com/user/AthensFringeLive?feature=watch

Πληροφορίες για όλους τους συμμετέχοντες στο Athens Fringe Live 2012 και δείγμα της δουλειάς τους: http://www.fringenet.gr/en/live/participations

Small is Beautifull

Τριήμερο Θεματικών συζητήσεων για τις «κοινότητες»
22-24 Ιουνίου

Στο Fringe υποδεχόμαστε κάθε χρόνο δεκάδες κοινότητες, καλλιτεχνικές και ακτιβιστικές, και προσπαθούμε να τις δικτυώσουμε μεταξύ τους. Εξετάζουμε την ιδέα μιας πιο ενεργής συσσωμάτωσής τους, την πιθανότητα δημιουργίας ενός ιστού αποτελούμενου από τα μεμονωμένα κύτταρα. Παράλληλα, παρουσιάζουμε ένα επιμελημένο μέρος του προγράμματος με στόχο την διερεύνηση συγκεκριμένων ζητημάτων και την διατύπωση προτάσεων σε κοινωνικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο. Φέτος το επιμελημένο πρόγραμμα του Athens Fringe Live 2012 «Small is beautiful» εξετάζει το ζήτημα των κοινοτήτων, ως μοντέλου δομής και λειτουργίας κοινωνικών και καλλιτεχνικών ομάδων, με προσεγγίσεις από καλλιτέχνες, ακτιβιστές και ακαδημαϊκούς ερευνητές και καθηγητές. Φιλοξενούμε ομάδες που ακολουθούν αυτό το μοντέλο λειτουργίας, παρακολουθούμε τη δουλειά τους και συζητάμε μαζί τους, ζητώντας τους να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους υπόλοιπους.

Agency

Οι προσκεκλημένοι φορείς (Ιδρύματα, μουσεία, θέατρα, ξένα ινστιτούτα κλπ) θα εισηγηθούν το έργο, τη φιλοσοφία, την πολιτική και τον τρόπο λειτουργίας του οργανισμού που εκπροσωπούν, θα ενημερώσουν τα μέλη του δικτύου μας και το κοινό για τη δράση και τις ευκαιρίες που προσφέρουν σε νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς, καθώς και να τους συμβουλεύσουν για τη σταδιοδρομία τους γενικότερα. Στόχος είναι να βοηθήσουμε τους φερέλπιδες Έλληνες καλλιτέχνες να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην προσπάθειά τους να φέρουν σε πέρας την καλλιτεχνική αποστολή τους και να προωθήσουν το έργο τους εντός και εκτός συνόρων.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25/06 ή/και την Τετάρτη 27/06 στο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης.

Athens Fringe Bus

Ένα ανοιχτό διώροφο λεωφορείο, γυρίζει τους δρόμους της Αθήνας, παίζοντας μουσική, χορεύοντας και τραγουδώντας. Ο ορισμός του «καλλιτεχνικού αντάρτικου»: κατεβαίνεις, παίζεις, μοιράζεις τα flyers και φεύγεις.
Διάφορες ημέρες σε όλη την πόλη

L`Italia Danza”
Σύγχρονος Ιταλικός Χορός, Προβολή dance videos
Σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και το Ι.Α.L.S ( Istituto Addestramento Lavoratori Spettacolo

Το Athens Fringe Live σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και την I.E.L.S  παρουσιάζει dance videos νέων ιταλικών ομάδων χορού. Δώδεκα dance videos, αποτυπώνουν τη δυναμική του νέου κύματος στον χορό και τη χορογραφία στη γειτονική χώρα.

Οι ομάδες:

• Balletto 90
• Balletto di Spoleto
• Gruppo e moion
• Compagnia Atacama
• Compagnia Excursus
• Compagnia Cie Twain
• Compagnia Kataklo
• Compagnia Vera Stasi
• Art Garage di Emma Cianchi
• Compagnia Fabio Ciccale
• Ibi Cultura
• Benedetta Capanna

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο: http://www.iicatene.esteri.it/IIC_Atene

Κοινωνική Δράση

Τo Athens Fringe Live 2012 περιλαμβάνει, όπως και κάθε χρόνο κοινωνικές δράσεις, στις οποίες θα λάβουν μέρος καλλιτέχνες, ΜΚΟ, εθελοντές, ομάδες ακτιβιστικής δράσης και το κοινό. Στόχος μας να φέρουμε την τέχνη κοντά σε όλους, να κινητοποιήσουμε δημιουργικά την πόλη και να ενθαρρύνουμε το κοινό να συμμετάσχει ενεργά στις δράσεις.

Παιδικό Πρόγραμμα

To Fringe Live Junior 2012 απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 εως 12 ετών και περιλαμβάνει την παρουσίαση του καλλιτεχνικού τους έργου και ταλέντου καθώς και ποικίλες παιδικές δραστηριότητες καλλιτεχνικού χαρακτήρα, μέσω των οποίων τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν, να παίξουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

TO ATHENS FRINGE FESTIVAL 2009, 2010, 2011 σε αριθμούς

•  1700 Συμμετοχές
•  18000 Επισκέπτες (κυρίως 18-45 ετών)
•  35 Χώροι Διεξαγωγής
•  350 Ώρες Παράλληλων Εκδηλώσεων/ Δράσεων
•  180 Εθελοντές
•  55 ΜΚΟ
•  53 Χορηγοί
•  5.000 Online (μοναδικοί) επισκέπτες στο site (www.fringefestival.gr)
•  1.150 Δημοσιεύματα
•  3.865 Youtube views (Sinthesis Channel)
•  10.000 Αποδέκτες Newsletters
•  2.500 Αποδέκτες Δελτίων Τύπου (ΜΜΕ πανελλήνιας και ευρωπαϊκής εμβέλειας)
•  343.000 Print Υλικό
•  15 Open Days

Fringe και Τεχνολογία

Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία σε όλα τα στάδια της διοργάνωσης και της διαχείρισης του Fringe: Micro-sites για τη διακίνηση πληροφοριακού υλικού (myspace, blogspot, facebook, κλπ). Επισκεφθείτε τα:
www.fringenet.gr
twitter:
Facebook:http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Athens-Fringe-Festival/256416398137?ref=ts
Myspace: www.myspace.com/athensfringefest
http://www.youtube.com/watch?v=gWX4tsA4Quo

 

Fringe και Εθελοντισμός

Ο συμμετοχικός χαρακτήρας του Athens Fringe απλώθηκε και στη διοργάνωση και στη διαχείριση της διοργάνωσης. Οι πόρτες θα παραμείνουν και φέτος ανοιχτές και οι εθελοντές καλούνται να στηρίξουν τοAthens Fringe Live, προσφέροντας ο καθένας την εμπειρία, τις γνώσεις αλλά πάνω απ’ όλα το μεράκι του για συνεργασία, σε όλα τα στάδια και τα πόστα της διοργάνωσης.

Το Athens Fringe Live καλεί όσους επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία πριν και κατά την διάρκεια του, να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή. Οι ανάγκες μιας διεθνούς φεστιβαλικής διοργάνωσης η οποία δεν περιορίζεται σ’ έναν και μόνον χώρο, είναι πολλές και ποικίλες:συνοδοί, ομάδες υποδοχής καλλιτεχνών αλλά και του κοινού, ταξιθέτες, οδηγοί, προσωπικό box office και κόσμος που θα μοιράζει flyers τόσο στις επίσημες εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ αλλά και σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Σε όλους τους εθελοντές θα δοθεί πάσο το οποίο θα τους εξασφαλίζει ελεύθερη είσοδο σε οποιαδήποτε εκδήλωση/παράσταση επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Δηλώστε συμμετοχή στο volunteer@sinthesis.gr.

Management – Marketing –Promotion: To Fringe είναι do-it-yourself

Αυτό σημαίνει ότι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν σε όλη τη διαδικασία, από το «στήσιμο» μέχρι το «ξεστήσιμο». Αυτός είναι ο χαρακτήρας της διοργάνωσης αλλά και το γούστο της! Δίπλα στους συμμετέχοντες βρίσκονταν φυσικά επαγγελματίες για να τους καθοδηγήσουν, αλλά και μια στρατιά εθελοντών, οι οποίοι ανιδιοτελώς συνεισφέρουν το χρόνο αλλά και τις ικανότητές τους για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Ένα κάλεσμα προς τους καλλιτέχνες να δουν όλη τη διαδικασία σαν ένα παιχνίδι, με διάθεση χαράς και κατανόησης και να προωθήσουν και οι ίδιοι το έργο τους με δημιουργικό, ευφάνταστο ή όποιον άλλο τρόπο θεωρούν αποτελεσματικό! Σαν μια ευκαιρία να γνωριστούμε, να έρθουμε κοντά και να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Εco-Fringe

Από την πρώτη στιγμή το Fringe διακήρυξε την οικολογική του συνείδηση και δεσμεύτηκε να μην κυκλοφορήσει αφίσες. Έτσι, (με εξαίρεση έναν βασικό οδηγό που θα κυκλοφορήσει τις ημέρες του Φεστιβάλ και θα είναι τυπωμένος) όλη η επικοινωνία μας είναι ηλεκτρονική, και έτσι θα συνεχίσει ως το τέλος.

Οι συμμετέχοντες το επιθυμούν μπορούν να τυπώσουν το δικό τους πληροφοριακό υλικό και να το διανέμουν όπως εκείνοι κρίνουν. Εμείς απλώς τους καλούμε να σεβαστούν αυτή τη βασική αρχή και να σκεφτούν οικολογικά.

Αυτό που οφείλουν να κάνουν είναι να οργανώσουν τη δική τους προβολή: αφίσες, φλάιερς, facebook, myspace, blogs, ώστε να φτάσει το μήνυμα παντού.

Ιστορικά

Η Εταιρεία Πολιτισμού Σύνθεση σε συνεργασία με το Edinburgh Fringe Festival, το μεγαλύτερο και γνωστότερο φεστιβάλ στον κόσμο που πέρυσι, μέσα σε 20 μέρες έκοψε 2,5 εκατομμύρια εισιτήρια σε 30.000 παραστάσεις, σε 260 διαφορετικά venues, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Athens Fringe Live από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου. Το Athens Fringe Live, με την καθοδήγηση του αντίστοιχου του Εδιμβούργου, ακολούθησε τη δοκιμασμένη φόρμα των Fringe festivals διεθνώς και έδωσε ραντεβού με το κοινό του στους δρόμους, στις πλατείες και στους σταθμούς της Αθήνας. Οι καλλιτέχνες του Φεστιβάλ, καλούνται και πάλι να εξαπολύσουν ένα πολύχρωμο, καλλιτεχνικό αντάρτικο στις πιο απίθανες γωνιές της πόλης. Με εκδηλώσεις Τέχνης και δράσεις, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, εκθέσεις, το Athens Fringe Live 2012 είναι έτοιμο να κατακτήσει και πάλι τη δική του πόλη.

Fringe around the world

Fringe είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει το εναλλακτικό θέατρο ή την εναλλακτική δράση. Tο πρώτο Fringe συνέβη στο Εδιμβούργο το 1947 σαν αντιπαράθεση στο ήδη διάσημο φεστιβάλ της πόλης. To fringe format το πιο επιτυχημένο festival concept, έχουν ήδη υιοθετήσει πολλές πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο: Αδελαϊδα, Μπράιτον, Δουβλίνο, Εντμόντο, Πράγα, Νέα Υόρκη, Μελβούρνη, Βανκούβερ, Τορόντο, Φοίνιξ, Τόκυο, Νέα Ορλεάνη, Οττάουα, Νόργουιτς, Φόουει, Βουδαπέστη, Ουάσιγκτον, Γκρίνμπορο, Χέμπντεν Μπριτζ, Κάλγκαρι, Λίβερπουλ, Μιννεσότα, Βικτώρια, Μοντρεάλ, Μπαθ… και ο κατάλογος συνεχίζει να μακραίνει.

 

Δίκτυο – Athens Fringe Network

Η (τέταρτη συνεχόμενη) διοργάνωση του Athens Fringe Live, αποτελεί τον πρώτο πυλώνα του Δικτύου. Οι λοιποί τρεις βασικοί πυλώνες του Athens Fringe Network είναι:

1. Athens Fringe Community: Μια πλατφόρμα δικτύωσης μεταξύ των καλλιτεχνών, online services μέσω της κεντρικής ιστοσελίδας του Athens Fringe Network (forum, blog, ατζέντα, μικρές αγγελίες), δυνατότητα παρουσίασης του καλλιτεχνικού τους προφίλ και έργου, δημιουργία κοινών δράσεων και open day εκδηλώσεις- συναντήσεις για την καθοδήγηση των μελών από ειδικούς σε όλα τα θέματα παραγωγής, επικοινωνίας, χρηματοδότησης κλπ

2. Athens Fringe Funding: Το Athens Fringe Funding είναι το νέο βασικό εργαλείο χρηματοδότησης για την πραγματοποίηση πολλών δημιουργικών ιδεών, καλλιτεχνικών έργων, δράσεων και πρωτότυπων projects των μελών του Network. Μέσω αυτής της υπηρεσίας βρίσκουμε τρόπους χρηματοδότησης για τα Lives που διοργανώνονται στα πλαίσια του Athens Fringe, αλλά και για μεμονωμένα projects των μελών μας. Χρησιμοποιούμε την τεχνική του crowd funding στοχεύοντας σε εγχώριο και διεθνές κοινό και  δημιουργούμε τις κατάλληλες επικοινωνιακές καμπάνιες για την προβολή όλων των projects μας. Απευθυνόμαστε σε όλους όσους μπορούν παγκοσμίως, να συνεισφέρουν σε όλους όσους τα χρειάζονται για ελληνική καλλιτεχνική παραγωγή και δράση. Παράλληλα, αναπτύσσουμε στρατηγικές που αφορούν σε όλες τις τεχνικές χρηματοδότησης (χορηγίες από ιδιωτικό τομέα, επιχορηγήσεις από δημόσιους οργανισμούς-φορείς, δωρεές, συνέργειες-συνεργασίες), με στόχο να συγκεντρώσουμε χρήματα για όλες τις ανάγκες υλοποίησης συλλογικών και μεμονωμένων δημιουργικών projects. Οι στρατηγικές χρηματοδότησης μεμονωμένων projects αναπτύσσονται με την βοήθεια της ομάδας μας που αποτελούν επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή, διαχείριση, ανάπτυξη και επικοινωνιακή προβολή πολιτιστικών δρώμενων.

3. Athens Fringe Industry:
• Συμμετοχή των μελών του δικτύου σε showcasing events με την παρουσία  επαγγελματιών από πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού
• Διαρκής και σταθερή ενημέρωση των μελών για δυνατότητες δικτύωσης και  παρουσίασης του έργου τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό
• Προώθηση του έργου των μελών στο εξωτερικό μέσω δικτύου επαφών που  αναπτύσσουμε διαρκώς.