Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο φιλοξενεί στο αίθριό του την περιοδική έκθεση με τίτλο «Ατέρμων χρόνος», που αποτελείται από υδατογραφίες της Όλγας Αναστασιάδου

 … και θα διαρκέσει από τις 10 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Νοεμβρίου 2012

 
 
Στις 10 Σεπτεμβρίου 2012 εγκαινιάζεται στο Εσωτερικό Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου έκθεση έργων της εικαστικού Όλγας Αναστασιάδου, με τίτλο «ατέρμων Χρόνος».
Α
 
Πρόκειται για 38 υδατογραφίες με θέματα εμπνευσμένα από την Ελληνική αρχαιότητα, το νεολιθικό μικρόκοσμο, τις Κρητομυκηναϊκές τοιχογραφίες και σφραγίδες, την κλασική αγγειογραφία, τα λαμπρά έργα μεταλλοτεχνίας και χρυσοχοΐας, τη μνημειακή πλαστική. Η καλλιτέχνις χρησιμοποιεί την προσωπική της τεχνική βασισμένη στο σχέδιο, το οποίο καθορίζει τη δομή του θέματος, και στην ακουαρέλλα, που το ζωντανεύει. Τα έργα της υμνούν τον άνθρωπο και κυρίως τη γυναικεία μορφή. Κόρες, Μαινάδες, θεές, Νίκες, αλλά και αθλητές και κυνηγοί είναι μερικές από τις μορφές που αποδίδονται με την απλότητα του αρχαίου ιδεώδους του μέτρου, της ισορροπίας και της συμμετρίας.  Η τελική σύνθεση απαλλαγμένη από τα πρωτότυπα έργα της έμπνευσης, έχει τη σφραγίδα ενός σύγχρονου, όσο και διαχρονικού ρεαλιστικού έργου που αποπνέει ταυτόχρονα μια μαγεία ιδεαλισμού και ρομαντισμού.
 
 
Αυτή είναι η προσφορά του έργου της Όλγας Αναστασιάδου στο σήμερα: η υπογράμμιση της παρουσίας και της θέσης του ανθρώπου, όπως αρμόζει να είναι μέσα στον ατέρμονα χρόνο. Η υπενθύμιση της υιοθέτησης του μέτρου, της κλασικής ισορροπίας και συμμετρίας, της αισιοδοξίας και της αγάπης, προϋποθέσεις αυτονόητες για το «ευ ζην», λησμονημένες, όμως, στην εποχή μας. Η παρουσίαση του έργου της στο αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, τα μόνιμα εκθέματα του οποίου υμνούν τον άνθρωπο, θέλει να ενισχύσει την ανάγκη για ενδοσκόπηση, συνειδητοποίηση και επιστροφή σε αξίες διαχρονικές. Παράλληλα, υλοποιείται και ένας από τους στόχους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, να αποτελεί πολιτιστικό πυρήνα στο κέντρο της πρωτεύουσας.
 
 
Η εικαστικός Όλγα Αναστασιάδου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών (Kunstgewerbeschule) της Ζυρίχης από το 1973-1978. Από το 1988 είναι μέλος του Institut Europeen d’ Aquarelle, που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Έχει παρουσιάσει 20 ατομικές και έχει λάβει μέρος σε 10 ομαδικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και την Ευρώπη.