Η φωτογραφική ομάδα f14 – Κοινό  Φωτογράφων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας Αρχαιολογικοί Τόποι της Μακεδονίας, στην Αλεξάνδρεια.

Οι φωτογράφοι του f-14 Κοινόν Φωτογράφων συναντούν το αλεξανδρινό κοινό προσφέροντας σε αυτό εικόνες και όψεις του μακεδονικού παρελθόντος. Διαφορετικές ματιές και αποτυπώσεις μέσα από το φακό σημαντικών μνημείων της ελληνικής αρχαιότητας, ζωντανεύουν την καθημερινότητα, τις αναζητήσεις, τις διαδρομές των Μακεδόνων μέσα στην ιστορία.

Στα πλαίσια μιας διαρκούς προσπάθειας για ανταλλαγή στοιχειών του πολιτισμού των δύο γειτονικών γεωγραφικά λαών, το Παράρτημα στην Αλεξάνδρεια του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού φιλοξενεί στον εκθεσιακό του χώρο δημιουργούς και δημιουργήματα της καλλιτεχνικής ομάδας της Θεσσαλονίκης, φέρνοντάς τα σε επαφή με τον αιγυπτιακό κόσμο.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 28 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και θα συνοδεύεται από πλήρη εικαστικό κατάλογο τον οποίο έχει επιμεληθεί η ίδια η ομάδα του f14 Κοινόν Φωτογράφων.

Συμμετέχουν: Βαρσακέλης Βασίλης, Κασίδου Αθανασία, Κωτσοπούλου Λένα, Μαρκογιάννης Σπύρος, Μαρνέλλου Κατερίνα, Μπαζάκα Μαριάννα, Μπαζάκας Νίκος, Παλαιολόγος Φώτης, Παλαιολόγου Αναστασία, Παπαδόπουλος Γιάννης, Παρασκευαίδης Κώστας, Σούπαρης Τάσος, Τσιρώνη Αλεξάνδρα, Φιλίππου Στέλιος, Χολογγούνης Γιάννης.