Το Θέατρο του Βορρά, συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο του παιδικού θεάτρου και  παρουσιάζει από την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 ένα έργο εμπνευσμένο από τις ιστορίες  του «παππού» Αριστοφάνη, το Αριστοφάνης junior, στο Black Box.  Μια παράσταση που με παραμυθένιο τρόπο γνωρίζει στα παιδιά το μαγικό κόσμο του Αριστοφάνη αλλά και της αρχαίας Ελλάδας.

Ο ίδιος  ο Αριστοφάνης γίνεται  ο ήρωας του παραμυθιού μας, και πάνω σε ένα τεράστιο σκαθάρι, με τη βοήθεια όλων των ηρώων του ξεκινάει το ταξίδι, για να βρει  την Ειρήνη και να τη φέρει  ξανά πίσω στους ανθρώπους. Ο μαγικός κόσμος του Αριστοφάνη ζωντανεύει και περιπλανιόμαστε μαζί του στη σχολή του Σωκράτη για να γνωρίσουμε τις Νεφέλες, πετάμε στη Χώρα των Πουλιών με τον Τσαλαπετεινό και την Αηδόνα, συμμετέχουμε στην Εκκλησία του Δήμου και βρισκόμαστε ως μάρτυρες στην Ηλιαία, βουτάμε μαζί με τους Βατράχους σε βαθιά νερά αλλά ανεβαίνουμε και στον Όλυμπο να φέρουμε την Ειρήνη.

Μια παραμυθένια παράσταση, πλημμυρισμένη με χρώματα και στολισμένη με ελληνική παραδοσιακή μουσική από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ένα παραμύθι, με χιούμορ, που γνωρίζει στους μικρούς μας φίλους την αρχαία Ελλάδα και μιλάει για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τη φιλία και την ειρήνη.

Συντελεστές:

Κείμενο | Σκηνοθεσία | Κοστούμια: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου

Σκηνικά: Δανάη Πανά

Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης

Πρωτότυπη μουσική / Διασκευή – ενορχήστρωση: Νίκος Ζενεμπίσης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Ζίγκας

Artwork: Παναγιώτης Σπούλος

Μουσική Διδασκαλία: Ιωάννης Κοντέλλης

Φωτογράφιση: Γιώργος Ηλιόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Παλμύρα Δημητρακοπούλου

Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άννα Αϊδινίδου,Τριαντάφυλλος Δελλής, Χρήστος Κατίδης, Νίκη Κατσαρού, Αλίκη Μάργαρου, Τάσος Μπαρνιαδάκης

Διάρκεια:  75’ λεπτά