Η Γκαλερί «7» παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής – χαρακτικής του Αριστείδη Βλάσση. Η έκθεση θα παρουσιαστεί την Τρίτη …

6 Νοεμβρίου 2012.

Σκέψεις πάνω στην δουλειά μου :

*«Ζω και εργάζομαι μέσα στον προσωπικό μου “μύθο”, που βέβαια προσπαθεί να …
“ντύσει” με χρώματα και γραμμές, με πινέλα & πούντες, τις σκέψεις, τα βιώματα, τα πιστεύω, και τις ονειροφαντασίες μου και να τα κάνει ζωγραφιές που ίσως ενδιαφέρουν και άλλους ανθρώπους, με αντίστοιχα βιώματα και αισθητικές αντιλήψεις. Που ίσως να ένοιωσαν τον ίδιο συγκλονισμό διαβάζοντας, βλέποντας τις ίδιες φωτογραφίες, ακούγοντας διηγήσεις ή και ζώντας οι ίδιοι τις περιπέτειες αυτής της περίεργης, παράξενης μα θαυμαστής πατρίδας μας.
Ίσως ακόμα να ένοιωσαν την ζεστασιά που εκπέμπουν οι φθαρμένοι τοίχοι των νεοκλασικών και το πέρασμα της ιστορίας πάνω τους. Τα μισοσβησμένα συνθήματα στους τοίχους που διάβασαν ή έγραψαν κάποτε οι ίδιοι … Τον έρωτα του άνδρα και της γυναίκας, που …τότε ή και ακόμα δίνει νόημα και δύναμη, τελικά στην ύπαρξη μας …». Αριστείδης Βλάσσης, Αθήνα 05 Σεπτεμβρίου 2012.

*Ο Αρ. Βλάσσης γεννήθηκε το 1947 στο Ηράκλειο όπου έζησε και συνάντησε τη ζωγραφική και εργάστηκε έως το 1994. Από τότε διαμένει και εργάζεται στην Αθήνα.

Το 1986 πήρε τιμητική σύνταξη από το ΥΠ.ΠΟ. Το 1992 του απενεμήθη το βραβείο Ν. Καζαντζάκη για τα εικαστικά. Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε. από το 1988.Στην τεχνική της χαρακτικής θεωρεί δασκάλους του το Π.Παντολφίνι και την Δ. Σιατερλή.

Θεωρεί ιδιαίτερη τιμή που έγραψαν για τη δουλειά του οι καθηγητές Χρ. Χρήστου και Γ. Μουρέλλος, Γ. Σαββίδης και οι δημιουργοί Γ. Τσαρούχης και Μ. Μακρής.

Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μορφωτικό Ίδρυμα Ε.Τ.Ε. στη Βουλή των Ελλήνων στο Μουσείο Φρυσίρα, στην Eurobank, στην AlphaBank, στη Συλλογή Κοπελούζου  και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα & το εξωτερικό.

Στο ενεργητικό του έχει πολλές ατομικές εκθέσεις[γκαλερί Ν. Μορφές, γκαλερί Σκουφά, γκαλερί «7» κ.α.] καθώς και στην Γαλλία και Βέλγιο.

Βιβλιογραφία: Εκδόσεις Μέλισσα , εκδόσεις  Ακαδημίας Αθηνών κ.α.