Η παιδική παράσταση που λατρέψανε μικροί και μεγάλοι, με τους διδακτικούς μύθους του Αισώπου, καθώς συνεχίζει την περιοδεία της σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, θα φιλοξενείται όλο το μήνα Μάιο κάθε Σάββατο στις 11.30 το πρωί στον Πολυχώρο 21 στου Ψυρρή.

Τα παιδιά θα απασχολούνται ευχάριστα και δημιουργικά στο θεατρικό χώρο του 1ου ορόφου και οι γονείς μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ ή το φαγητό τους στο πολυτελές cafe/bar/restaurant μέσα ή στην πλατεία.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Μια παράσταση για τους μικρούς μας φίλους με τους διαχρονικούς μύθους του Αισώπου από την ομάδα “Τρία Πιθήκια”.

Με προσεγμένη και λιτή σκηνοθετική προσέγγιση, απαλλαγμένη από έντονα κοστούμια, χρώματα, ήχους και κινήσεις που αναστατώνουν τις μικρότερες ηλικίες και με ηθοποιούς έμπειρους και εξειδικευμένους η παράσταση μας είναι διαδραστική με τα παιδιά να υποδύονται εν είδει παιχνιδιού και παντομίμας διάφορα ζώα και ανθρώπους ενώ ταυτόχρονα επιμορφώνονται δημιουργικά και ευχάριστα.
 

Ποιός ήταν ο Αίσωπος

Υπήρξε πολύ γνωστός στον αρχαίο κόσμο και μάλλον είχε επαφή με τους επτά σοφούς. Πολλές διηγήσεις του θεωρούνται αποστάγματα της λαικής σοφίας μιας και οι ηθικές, πολιτικές και κοινωνικές του διδαχές είναι διατυπωμένες με τρόπο προσιτό.

Θεωρείται από τους σύγχρονους αλλά και αρχαίους διανοούμενους (Πλάτωνας, Ηρόδοτος, κ.α.) ένας φιλόσοφος και οξυδερκής παρατηρητής της ανθρώπινης φύσης και κοινωνίας
 

Τρία Πιθήκια

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ανδρέας Ορφανίδης ίδρυσε την ομάδα “Τρια Πιθήκια” με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Μαργαρίτα Βανδώρου το 2009 ανεβάζοντας παραστάσεις και συναυλίες σταθερά μέχρι σήμερα. Μετά από αρκετές συμμετοχές  σε παραστάσεις αλλά και τηλεοπτικές σειρές σε Ελλάδα και Κύπρο και ταυτόχρονη σταθερή παρουσία στο παιδικό θέατρο σε γνωστές και επιτυχημένες παραγωγές (Τρελαντώνης, Ώς την άκρη του ονείρου, Ραπουνζέλ, Αστραν και Μελένια, Μάγος του Όζ, κλπ.) συνθέτουν, διασκευάζουν και σκηνοθετούν από κοινού την διαδραστική παράσταση “Αισώπου Μύθοι και Παντομίμα”.
 

Πρωταγωνιστούν: Σωτηρία Αργυροπούλου, Χαρά Λιοπύρη

Διάρκεια: 70′ λεπτά
 

Μπορούμε να έρθουμε: Σε σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και στα παιδικά σας πάρτυ!