Η έκθεση Το ’21 των Φίλων πραγματεύεται την έννοια της φιλίας με αφορμή την εθνική Επέτειο των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Μιχάλης Μανουσάκης παρουσιάζει τα έργα των καλλιτεχνών φίλων του συνυφασμένα με υλικό από την προσωπική του συλλογή παιχνιδιών και φωτογραφιών από το 1860-1890. Τα συλλεκτικά αυτά αντικείμενα σκιαγραφούν τον εορτασμό της εθνικής Eπετείου του ’21 και περιλαμβάνουν φωτογραφίες σχολικών εορτών, κούκλες τσολιάδων κ.α. υπενθυμίζοντας την ανάμνηση όχι μόνο της ιστορικής συγκυρίας της ηρωικής Επανάστασης αλλά και μιας αλλοτινής παιδικότητας και της φιλίας που έμεινε αναλλοίωτη στον χρόνο..

Γράφει ο Μιχάλης Μανουσάκης:

Από τη μια οι μνήμες για τα 200 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης των προγόνων μας και από την άλλη οι φιλίες μου σχεδόν 50 χρόνια πριν, σκέφτηκα να το γιορτάσω διπλά με φίλους αγαπημένους που μεγάλωσα και μεγαλώνω μαζί τους ζωγραφίζοντας. (Οι φίλοι είναι πολλοί αλλά δυστυχώς δεν χωράμε όλοι). Μια μικρή γιορτή με παιχνίδια, ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφίες και την ομορφιά της φιλίας, να κλείσουμε την χρονιά του 2021 μ’ ευχές για τα καλύτερα. Στο πεζοδρόμιο της Γκαλερί όμως, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, χωράμε όλοι.

Συμμετέχουν οι φίλοι:

Άγγελος Αντωνόπουλος
Γιώργος Αυγέρος
Μαριλένα Ζαμπούρα
Μιχάλης Μανουσάκης
Αναστάσιος Ματζαβίνος
Τάσος Μισούρας
Χρήστος Μποκόρος
Παναγιώτης Τανιμανίδης
Μάριος Σπηλιόπουλος

* Η χρήση μάσκας και η απόσταση ασφαλείας 1,5 μέτρου είναι απαραίτητη στον εκθεσιακό χώρο.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Λεπτομέρεια από το έργο Aggelos Antonopoulos, Three Steps (2021), mixed media, h. 190 cm, w. 50 cm