Ο Σταύρος Μαρκόνης ανέλαβε την πρωτότυπη σύνθεση μουσικής για τη νέα ελληνική σειρά μυθοπλασίας σε παραγωγή COSMOTE TV, «42°C», τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο διακεκριμένος Γιώργος Παπαβασιλείου. Ο ταλαντούχος Έλληνας συνθέτης που έχει γράψει τα τελευταία χρόνια μουσική για εντυπωσιακές, ιδιαίτερης καλλιτεχνικής αξίας και προσεγμένες στη λεπτομέρεια ευρωπαϊκές σειρές – και όχι μόνο – βρίσκεται στην Ελλάδα για τη σειρά, με δημιουργό τη Ναταλί Δούκα, που έκανε τηλεοπτική πρεμιέρα αποκλειστικά στην COSMOTE TV, στις 14 Μαΐου.

Ο νεαρός καλλιτέχνης διαγράφει μια αξιοσημείωτη πορεία στο εξωτερικό, έχοντας, μάλιστα, ήδη, στο ενεργητικό του μία σημαντικότατη διάκριση, το βραβείο στην κατηγορία Καλύτερης Πρωτότυπης Σύνθεσης των Buma Awards, που απέσπασε για τη μουσική του στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά «Ik Weet Wie Je Bent». Από το 2009, έχει συνεργαστεί με σημαντικές παραγωγές, έχοντας φωτίσει μουσικά κινηματογραφικές ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ, θεατρικά έργα και performances, εντός και εκτός Ευρώπης (Ελλάδα, Ολλανδία, Γερμανία, Αυστραλία).

Σπούδασε Μουσική Σύνθεση στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και του University of York (UK) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ολλανδία, όπου ειδικεύτηκε στη Μουσική Σύνθεση για Ταινίες (Composition for Film and Television). Από το 2017 είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και του European Talent Network.

Στη χώρα μας, ανάμεσα σε άλλα, έχει φροντίσει και είναι υπεύθυνος για τη μουσική σύνθεση βραβευμένων ταινιών, όπως η μεγάλου μήκους «Ακαδημία Πλάτωνος» και η μικρού μήκους «Mare Nostrum», καθώς, επίσης, και άλλων καλλιτεχνικών έργων και δράσεων που έχουν λάβει χώρα στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.α.

Αυτή την περίοδο βρίσκονται στο στάδιο του post-production δύο ευρωπαϊκές παραγωγές (τηλεοπτική σειρά, ντοκιμαντέρ), οι πρεμιέρες των οποίων πρόκειται να γίνουν τους επόμενους μήνες, με μία τρίτη να τον περιμένει το καλοκαίρι. Ο ίδιος μέχρι λίγες μέρες πριν ήταν αφοσιωμένος στη μουσική σύνθεση της σειράς «42°C», και, πλέον, προχωρά σε νέες καλλιτεχνικές συνέργειες στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:

42°C: Το νέο ερωτικό, ψυχολογικό θρίλερ που ενθουσίασε!