Ο θάνατος της νεαρής Άννας στο ίδιο σημείο που είχε εντοπιστεί η σωρός της μητέρας της 6 χρόνια πριν, έρχεται να ταράξει τα νερά της φαινομενικά ήσυχης και «καλής» οικογένειάς της. Έγκλημα ή αυτοκτονία; Σύμπτωση ή προμελετημένη πράξη; Όλα αυτά εν μέσω κατακαλόκαιρου, με το άπλετο φως του ήλιου να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το σκοτάδι της υπόθεσης των «42°C», του νέου ερωτικού-ψυχολογικού θρίλερ που έγινε το νέο μας binge-watch.

Το καστ

Πνοή στους χαρακτήρες της σειράς δίνουν καταξιωμένοι ηθοποιοί (Χρήστος Λούλης, Κατερίνα Λέχου, Έμιλυ Κολιανδρή, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Theo Alexander, Μπέτυ Αποστόλου), καθώς και νέα ανερχόμενα πρόσωπα στο χώρο της υποκριτικής που αναμένεται να απασχολήσουν μελλοντικά (Ναταλία Swift, Κώστας Νικούλι, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Μαριέλλη Μανουδάκη, Σεμίραμις Αμπατζόγλου, Στεφανία Σωτηροπούλου, Μαρία-Θαλασσινή Μποσταντζόγλου)

Η πλοκή

Διαδοχικές ανατροπές, κρυφές σχέσεις και πάθη κρατούν τον θεατή σε εγρήγορση από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Η σύνθεση του σεναρίου δεν σε αφήνει να βγάλεις εύκολα συμπεράσματα, αφού ταυτόχρονα, όλοι φαίνονται αθώοι και όλοι φαίνονται ένοχοι.

Η ιστορία των «42°C» ξεκινά με τη Λένα (Ναταλία Swift), μια νέα κοπέλα που επιστρέφει στο νησί της, έξι χρόνια μετά τον απροσδόκητο θάνατο της μητέρας της (Μπέτυ Αποστόλου). Το ίδιο βράδυ, στο ίδιο σημείο που είχε σκοτωθεί η μητέρα της, βρίσκεται νεκρή η αδερφή της Άννα (Σεμίραμις Αμπατζόγλου). Τότε η Λένα ξεκινά μια αγωνιώδη προσπάθεια να μάθει έχει συμβεί. Στην προσπάθειά της να ανακαλύψει την αλήθεια, η Λένα θα ξανασυναντήσει τον εφηβικό της έρωτα, τον Νίκο (Κώστας Νικούλι). Παράλληλα, θα έρθει αντιμέτωπη με την οικογένειά της και τις μνήμες που σιγά-σιγά γυρίζουν να την στοιχειώσουν.

Ο τοπικός αστυνόμος (Χρήστος Λούλης), θα προσπαθήσει να ανακαλύψει την αλήθεια σε μια ιστορία θανάτου, όπου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Βασικά κομμάτια του παζλ μυστηρίου, οι θείες της Λένας (Κατερίνα Λέχου, Έμιλυ Κολιανδρή), που προσπαθούν να έχουν πάντα τον έλεγχο της οικογένειας. Αντίστοιχα, o θείος της (Theo Alexander), κρύβει καλά ένα σκοτεινό μυστικό. Από την άλλη ο πατριός της (Αλέξανδρος Λογοθέτης), ανακαλύπτει το βάθος της υποκρισίας μιας οικογένειας που νόμιζε ότι γνώριζε.

Δημιουργός της σειράς είναι η Ναταλύ Δούκα. Τη σκηνοθεσία «υπογράφει» ο βραβευμένος Γιώργος Παπαβασιλείου (Slave, Der Bergdoktor, The storm tide, Special Unit), ενώ το σενάριο οι Σέργιος Κωνσταντινίδης και Κάλλια Παπαδάκη. Την πρωτότυπη μουσική επένδυση έχει αναλάβει ο Σταύρος Μαρκόνης (Buma Award [Winner] (2019) για την σειρά «Ik Weet Wie Je Bent»), ενώ την εκτέλεση παραγωγής η εταιρεία Tanweer Productions.

Και τα 8 επεισόδια της σειράς «42°C» είναι διαθέσιμα μέσα από τη δωρεάν, on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Διαβάστε επίσης:

42°: Η νέα σειρά μυθοπλασίας σε παραγωγή Cosmote TV