Το Μουσείο Μπενάκη οργανώνει φέτος το 2ο bazaar βιβλίου στο Κτήριο της οδού Πειραιώς 138, από την Πέμπτη 27 μέχρι και την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014, στις ώρες λειτουργίας του κτηρίου (Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 – 18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 22:00).


Στο bazaar θα διατεθούν 244 τίτλοι, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50 και 70% επί της τιμής πωλήσεώς τους.

Οι θεματικές των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Αρχιτεκτονική, μέχρι τη Φωτογραφία και την Ευρωπαϊκή τέχνη.

Ανάμεσα στα βιβλία που θα διατεθούν ενδεικτικά είναι:

Αθήνα 1839-1900. Φωτογραφικές μαρτυρίες – Ghika και η Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία του Μεσοπολέμου – Κυριάκος Κρόκος – Νικόλαος Τομπάζης (1894-1986). Ινδίες – Ελλάδα – Ι. Μόραλης. Άγγελοι, μουσική, ποίηση – Κάρολος Κουν. Οι παραστάσεις – Ο κόσμος του Διονύση Φωτόπουλου – Φωτογραφικόν Πρακτορείον «Δ. Α. Χαρισιάδης» – Κώστας Μπαλάφας. Η χώρα μου, κ.ά.

Tα παιδιά που θα επισκεφτούν με τους γονείς τους το Bazaar βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Από τα Βιβλία μου», εμπνευσμένη από τον γοητευτικό κόσμο των βιβλιοθηκών!

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά από 5 ετών.