Το 10ο καλοκαιρινό φεστιβάλ χορού site specific της Νέας Κίνησης Ομάδων Χορού, Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό από τις 21 μέχρι 27 Ιουλίου του 2013.

Με εννέα ομάδες που θα παρουσιάσουν τη νέα τους χορογραφική δουλειά, από τις 21 μέχρι τις 27 Ιουλίου 2013 στο κέντρο της Λεμεσού, θα γιορτάσει τα δέκα χρόνια ζωής του το καλοκαιρινό φεστιβάλ χορού, ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς του χορού στην Κύπρο. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, για μια εβδομάδα, ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να περπατήσει στο κέντρο της Λεμεσού, να θυμηθεί παλιές ξεχασμένες γωνιές της πόλης ή και ιστορικά σημεία και κτήρια, τα οποία οι καλλιτέχνες αναλαμβάνουν να  «ξαναζωντανέψουν» και να τα παρουσιάσουν μέσα από τη δική τους ματιά. «Σκαλίζουν» ιστορικές και κοινωνικές πτυχές της ζωής της πόλης από το παρελθόν και το παρόν, παρουσιάζοντας τις απόψεις τους μέσα από σύγχρονες ευρηματικές δημιουργίες.

Το φετινό φεστιβάλ εκτός από επετειακό χαρακτήρα, έχει και μια «θεματική ενότητα»  που αφορά στην  κρίση με οποιαδήποτε μορφή και έννοια θέλει ο καθένας να την αντιληφθεί και να την προσεγγίσει.

Οι χορογράφοι αναζήτησαν τους χώρους τους στο κέντρο της Λεμεσού, σε συνεργασία με την ομάδα Active Spaces, με σκοπό κυρίως, να αξιοποιηθούν εγκαταλελειμμένοι χώροι. Με αυτή τη θεματολογική γραμμή, οι καλλιτέχνες καταθέτουν το σχόλιό τους σε  χώρους «θύματα της κρίσης» δίνοντας τους μία άλλη διάσταση. .  Χώροι των παραστάσεων μεταξύ άλλων θα είναι: Υπόγειο Πλ. Ηρώων, Χώρος Στάθμευσης Οδός Σαλαμίνος, Χώρος Στάθμευσης Αρχ. Κυπριανού, Οδός Αγκύρας 45, Αποθήκη Βουδασκά Οδός Ελλήνων, Warehouse Οδός Γ. Μιτέλλα, Παλιό Ξυδάδικο Οδός Γ. Μιτέλλα, Πέρασμα Οδός Νίκου Ξιούτα και Α’ Δημοτικό Οδός Βραγαδίνου.

Στο 10ο καλοκαιρινό φεστιβάλ χορού θα συμμετέχουν:

Ασώματες Δυνάμεις-Μάχη Δημητριάδου Lindahl

Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε-Χλόη Μελίδου

Αέλιον-Φωτεινή Περδικάκη

arttitude-Εύη Παναγιώτου

Έλενα Αντωνίου

Αριάνα Μαρκουλίδου

Μιλενα Ugren Κούλα

Echo Arts-Αριάνα Οικονόμου

Demmie Da Costa

Το πάρτυ λήξης θα πραγματοποιηθεί στο Σουσάμι Μπαρ, το Σάββατο 27/7/13 στις 11:00 μ.μ, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί εισιτήρια για δωρεάν ποτό στους χώρους των παραστάσεων.