Το 10ο Dance Days Chania με την υποστήριξη του Flux Laboratory Athens συνεχίζει και επενδύει στο πρόγραμμα φιλοξενίας και έρευνας για καλλιτέχνες, δίνοντας χώρο στη δημιουργία έργων- project που θα συνδέονται με σημεία της πόλης. Στόχος είναι η μελέτη, σύνθεση και υλοποίηση πρωτότυπων project που ιχνογραφούν τον αστικό ιστό από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο του 2020.

Το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού, «Dance Days Chania», επενδύει στον άνθρωπο, σώμα, χορευτή, δημιουργό και μας υπενθυμίζει ότι ο χορός υπάρχει παντού και μας αφορά όλους. Εμπεριέχεται σε κάθε μεγάλη ή μικρή κίνηση, στους ήχους, τη μουσική αλλά και τις σιωπές, σε κάθε συνήθεια, επιθυμία της καθημερινότητας μας, της δυσκολίας αλλά και της απλότητας που περικλείεται στιγμιαία σε πράξεις και σκέψεις. Εστιάζει στην ανάπτυξη της πολυφωνίας, της καινοτομίας και του πλουραλισμού. Παράλληλα δίνεται έμφαση στην ενεργό συμμετοχή της κοινότητας και την ένταξη και αξιοποίηση του αστικού ιστού μέσα από site specific projects αλλά και παραστάσεις και δράσεις που πραγματοποιούνται σε σημεία της πόλης και περιλαμβάνουν στοιχεία της.

Το “Dance Days Chania” διοργανώνεται από το Σύλλογο Εκφραστικού Χορού “Συν- Κίνηση” από το 2011 με εθελοντική εργασία των μελών του, έχοντας ως συνδιοργανωτή τον Δήμο Χανίων. Σε κάποιες διοργανώσεις μέχρι σήμερα έχουν συντελέσει συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Τα τελευταία χρόνια λαμβάνει την υποστήριξη εθνικών και διεθνών ιδρυμάτων και φορέων (Ίδρυμα Ι. Φ. Κωστοπούλου, Fluxum Foundation- Flux Laboratory, American Dance Abroad κ.ά.), όπως και πρεσβειών. Το 2017 το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπήρξε Μέγας Δωρητής του.

Το DDC έχει λάβει την πιστοποίηση EFFE Label 2017-2018 & 2019-2020 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EFA. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ αποτελείται από παραστάσεις, σεμινάρια, site specific projects, την ενότητα Video Dance, την ενότητα «Νέοι Δημιουργοί στην πόλη», διαλέξεις κ.ά..

Διαδικασία συμμετοχής:

-Δήλωση συμμετοχής έως και 04.01.2020
-Όροι συμμετοχής και αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://dancedays.gr
-Πιθανό διάστημα διεξαγωγής Φεστιβάλ: 15.07 – 28.07.2020