Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

NOW: ένα τριήμερο με λογοτεχνία, εικαστικά και κινηματογράφο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

NOW: ένα τριήμερο με λογοτεχνία, εικαστικά και κινηματογράφο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το τριήμερο NOW (17-18-19 Ιουνίου 2016) διοργανώνεται στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Συγγραφέων και του πολιτιστικού ιδρύματος Allianz, ως μια ανοιχτή εκδήλωση που προσκαλεί τους πολίτες όλης της Αττικής σε μια πολυφωνική συνάντηση λογοτεχνίας, εικαστικών, κινηματογράφου περφόρμανς και συζητήσεων.

Ο συνεκτικός ιστός του τριημέρου ΝΟW («Τώρα») είναι η λογοτεχνία . Νέοι συγγραφείς, με δυνατή φωνή από τα Βαλκάνια (Σερβία, Κροατία, Κόσοβο), συναντούν Έλληνες συναδέλφους τους (Έρση Σωτηροπούλου, Θεόδωρο Γρηγοριάδη, Χρήστο Χρυσόπουλο) συζητώντας για τη λογοτεχνία και τον ρόλο της στην κατανόηση του «Τώρα» στην ευρωπαϊκή και διεθνή συγκυρία. Αφορμή είναι το πρόγραμμα «Η λίστα του Finnegan» της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συγγραφέων, μέσω του οποίου επιλεγμένοι συγγραφείς γίνονται πρεσβευτές βιβλίων παλαιότερων συναδέλφων τους, που αξίζει να τους ξαναδιαβάσουμε σε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε τον σημερινό κόσμο. Γύρω από το λογοτεχνικό πρόγραμμα θα γίνουν δύο ανοιχτές συζητήσεις – μία για τη μετάφραση και τον ρόλο της γλώσσας στη λογοτεχνία και μία για τον σχεδιασμό της πολιτικής σχετικά με τον πολιτισμό. Στον χώρο του θεάτρου θα λειτουργήσει και θεματικό βιβλιοπωλείο από την πλατφόρμα του βιβλίου Fairead.

Κάθε ημέρα του τριημέρου έχει και ένα σημαντικό γεγονός που αποτελεί το κέντρο των εκδηλώσεων. Η Παρασκευή 19 Ιουνίου είναι αφιερωμένη στην έναρξη του προγράμματος και στα εγκαίνια της εγκατάστασης «the price of the ticket» της εικαστικού Αναστασίας Δούκα. Το Σάββατο 20 Ιουνίου, οι εκδηλώσεις καταλήγουν σε μια συναυλία νέων συγκροτημάτων στην κεντρική αίθουσα του θεάτρου. Η Κυριακή είναι αφιερωμένη στο ντοκιμαντέρ με μια ρετροσπεκτίβα ταινιών που γυρίστηκαν την τελευταία πενταετία, την οποία επιμελείται η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ παράλληλα με ένα στρογγυλό τραπέζι για τη θέση του ντοκιμαντέρ σήμερα. Οι εκδηλώσεις θα λήξουν με την περφόρμανς «Somata3» της χορογράφου Τζένης Αργυρίου, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος, στο υποσκήνιο του θεάτρου το κοινό θα μπορεί να επισκεφτεί το συλλογικό ηχητικό έργο «Φτερό στο πέτο».    

Το αναλυτικό πρόγραμμα για όλες τις εκδηλώσεις, που έχουν ελεύθερη είσοδο, βρίσκεται εδώ: http://festival.fairead.net/now

Σχετικές ειδήσεις
Καλιγούλας - Αλμπέρ Καμύ
20.02.2017 11:31
Ο "Καλιγούλας", το κορυφαίο έργο του Αλμπέρ Καμύ, κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική σε νέα μετάφραση της Φρανσουάζ Αρβανίτη με αφορμή την ομώνυμη παράσταση που παρουσιάζεται αυτήν την περίοδο με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά / Municipal Theatre of Piraeus σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη Knutsen.
2o Jazz Festival στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου
21.06.2016 16:33
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, από τις 22 έως τις 24 Ιουνίου 2016, με την εμφάνιση δυο συγκροτημάτων της εγχώριας και διεθνούς σκηνής της τζαζ, για κάθε ημέρα της διοργάνωσης.
2ο Inport Festival στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
08.06.2016 17:06
Το Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας «INPORT»/INPORT FESTIVAL θα πραγματοποιηθεί για 2η συνεχή χρονιά, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 15 και 16 Ιουνίου 2016.
2ο Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας Inport: Κάλεσμα συμμετοχών
08.04.2016 15:02
Το Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας «INPORT» / INPORT FESTIVAL για 2η συνεχή χρονιά, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 15 και 16 Ιουνίου.
Γάμος Αλά Ελληνικά 2, με την Νία Βαρντάλος στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άρτεμις»
06.04.2016 14:05
Το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις» εξασφάλισε και παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη κωμωδία «ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 2» (My Big Fat Greek Wedding 2) από την Πέμπτη 7 έως και την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016.