Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Το σώμα μου και παιχνίδια με ζυμάρι, εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Κοπερτί

Το σώμα μου και παιχνίδια με ζυμάρι, εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Κοπερτί

Το « σώμα μου και παιχνίδια με ζυμάρι» είναι η καινούρια ενότητα του  εκπαιδευτικού  προγράμματος  «ΜΑΖΙ», που θα υλοποιηθεί   τη  Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις  του Κοπερτί και που εστιάζει στην κοινωνικοποίηση και στη δημιουργική απασχόληση των μικρών φίλων του σχολείου.

 

Παιδιά ηλικίας από 2 έως 5 ετών με συνοδεία τους γονείς  τους, θα ανακαλύψουν το σώμα, αλλά και τα συναισθήματα τους μέσα  από  παιχνίδια, ενώ με αφορμή την εικαστική τέχνη θα αποτυπώσουν ολόκληρες μορφές στο χαρτί και θα βουτήξουν τα πινέλα τους στα χρώματα, προκειμένου να τις ζωντανέψουν.

 

Μουσικοκινητικές δραστηριότητες και θεατρικό παιχνίδι, θα πλαισιώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να οξύνουν την κρίση των παιδιών, να ενισχύσουν την επικοινωνιακή τους φύση και να καλύψουν την ανάγκη τους για δημιουργική έκφραση. 

 

Τέλος  οι λιλιπούτειοι  φίλοι του Κοπερτί  θα μεταμορφωθούν σε γλύπτες, επισκέπτες μουσείων, «μαριονέτες»  και θα χρησιμοποιήσουν σαν  οδηγό το ζυμαράκι, την  παραδοσιακή και διασκεδαστική αυτή δραστηριότητα, για να φτιάξουν ολόκληρο ανθρώπινο σώμα ή μέρη του και να μάθουν να το αγαπούν.   

Σχετικές ειδήσεις
Θεσσαλονίκη, η πολυπόθητη πόλη: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
04.01.2017 14:10
To νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.
Οι Άθλιοι: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
13.10.2016 15:47
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του πολιτική παρουσιάζει θεατροποιημένα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία με την υποστήριξη των Δήμων.
Έλα κι εσύ, ζωγραφίζω μουσική: Μουσικό/εικαστικό εργαστήρι από το Ίδρυμα Ωνάση
05.10.2016 15:46
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Ωνάση δίνει την ευκαιρία σε παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση και στους γονείς τους να πειραματιστούν με ήχους και χρώματα μέσα από εξειδικευμένα ομαδικά παιχνίδια στο πλαίσιο του προγράμματος «Έλα κι εσύ, ζωγραφίζω μουσική».
Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση ξεκινά και πάλι το ταξίδι του!
22.09.2016 16:39
Το Ίδρυμα Ωνάση προσκαλεί παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και τους γονείς τους, να συμμετέχουν στο εργαστήρι «Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό». Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχή χρονιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ για 3η συνεχή χρονιά θα ταξιδέψει σε νέους προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.
Ο Καβάφης πάει σχολείο: Παρουσίαση του προγράμματος σε μια γιορτή μαθητικής δημιουργίας
29.06.2016 11:41
Με μεγάλη χαρά και σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, η παρουσίαση των έργων των μαθητών, που συμμετείχαν και τη φετινή χρονιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Καβάφης πάει σχολείο».