Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Το σώμα μου και παιχνίδια με ζυμάρι, εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Κοπερτί

Το σώμα μου και παιχνίδια με ζυμάρι, εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Κοπερτί

Το « σώμα μου και παιχνίδια με ζυμάρι» είναι η καινούρια ενότητα του  εκπαιδευτικού  προγράμματος  «ΜΑΖΙ», που θα υλοποιηθεί   τη  Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις  του Κοπερτί και που εστιάζει στην κοινωνικοποίηση και στη δημιουργική απασχόληση των μικρών φίλων του σχολείου.

 

Παιδιά ηλικίας από 2 έως 5 ετών με συνοδεία τους γονείς  τους, θα ανακαλύψουν το σώμα, αλλά και τα συναισθήματα τους μέσα  από  παιχνίδια, ενώ με αφορμή την εικαστική τέχνη θα αποτυπώσουν ολόκληρες μορφές στο χαρτί και θα βουτήξουν τα πινέλα τους στα χρώματα, προκειμένου να τις ζωντανέψουν.

 

Μουσικοκινητικές δραστηριότητες και θεατρικό παιχνίδι, θα πλαισιώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να οξύνουν την κρίση των παιδιών, να ενισχύσουν την επικοινωνιακή τους φύση και να καλύψουν την ανάγκη τους για δημιουργική έκφραση. 

 

Τέλος  οι λιλιπούτειοι  φίλοι του Κοπερτί  θα μεταμορφωθούν σε γλύπτες, επισκέπτες μουσείων, «μαριονέτες»  και θα χρησιμοποιήσουν σαν  οδηγό το ζυμαράκι, την  παραδοσιακή και διασκεδαστική αυτή δραστηριότητα, για να φτιάξουν ολόκληρο ανθρώπινο σώμα ή μέρη του και να μάθουν να το αγαπούν.   

Σχετικές ειδήσεις
Οι Άθλιοι: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
13.10.2016 15:47
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του πολιτική παρουσιάζει θεατροποιημένα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία με την υποστήριξη των Δήμων.
Έλα κι εσύ, ζωγραφίζω μουσική: Μουσικό/εικαστικό εργαστήρι από το Ίδρυμα Ωνάση
05.10.2016 15:46
Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Ωνάση δίνει την ευκαιρία σε παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση και στους γονείς τους να πειραματιστούν με ήχους και χρώματα μέσα από εξειδικευμένα ομαδικά παιχνίδια στο πλαίσιο του προγράμματος «Έλα κι εσύ, ζωγραφίζω μουσική».
Χριστούγεννα στο Θέατρο της Ημέρας: Εργαστήρια και θεατρικά παιχνίδια για παιδιά
07.12.2015 11:36
Το Θέατρο της Ημέρας έβαλε τα γιορτινά του…και ετοίμασε για τους μικρούς του φίλους ένα πρόγραμμα με Χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις, εργαστήρια κατασκευών και θεατρικά παιχνίδια για τις μέρες των διακοπών.
Santa Claus Kingdom: Η πιο παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη Πολιτεία ανοίγει και φέτος τις πύλες της!
30.11.2015 13:31
Santa Claus Kingdom, το τεράστιο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο - 13.000 τετραγωνικά μέτρα! – γεμάτο με 40 παιχνίδια για ΟΛΕΣ τις ηλικίες και ενιαίο εισιτήριο για ΟΛΑ τα παιχνίδια, ανοίγει στο εκθεσιακό κέντρο Μ.E.C. Παιανίας, από τις 5 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 7 Ιανουαρίου 2016.
Κυριακές στην Τεχνόπολη: Μια Κυριακή για τα δικαιώματα του παιδιού
30.10.2015 17:19
Την Κυριακή του Νοεμβρίου, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων γιορτάζει τα δικαιώματα του παιδιού και παρουσιάζει ένα βιωματικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια. Οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν μόνοι τους παιχνίδια, να μάθουν τα δικαιώματα τους και να ακολουθήσουν τη ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.