Σε πέντε μοναδικές παραστάσεις στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε τη ζώσα παράδοση των φυλών της Νότιας Αφρικής.

Σε πέντε μοναδικές παραστάσεις στο θέατρο Αγγέλων Βήμα, θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε τη ζώσα παράδοση των φυλών της Νότιας Αφρικής.


Το μουσικό συγκρότημα Zanendaba Storytellers, ένα συγκρότημα αφιερωμένο στη διατήρηση και εξάπλωση της μουσικής και των παραδόσεων των ζουλού, από τη Νότιο Αφρική, θα μας παρουσιάσει στο Αγγέλων Βήμα από την Τετάρτη 25 έως και την Κυριακή 29 Ιουνίου τραγούδια του ξεσηκωμού και της αντίστασης, της χαράς και της ζωής, της αναγέννησης και της φύσης, μέσα από τύμπανα, τραγούδια, στίχους, μουσικές και παραμύθια.


Η δουλειά των Zanendaba Storytellers περιστρέφεται γύρω από την παράδοσή τους, τη διάσωσή και την διάδοσή της.
Με τραγούδια, χορούς, τύμπανα, παραμύθια και χτυπήματα των χεριών και των ποδιών τους, θα μας μεταφέρουν στους καιρούς όπου τραγουδούσαν στους δρόμους αφρικάνικα spirituals ως μέσο αντίστασης, ή στον καιρό της επανάστασης των δρόμων toyi toyi, αλλά και τότε που πανηγύριζαν τον ερχομό της δημοκρατίας στη Νότιο Αφρική.


Στους θεατές θα διανεμηθεί ένα βιβλίο με την ελληνική μετάφραση των στίχων των τραγουδιών με σκοπό να κατανοηθεί καλύτερα το νόημα της παράστασης.


INFO:
Ζanendaba Storytellers
25 έως 29 Ιουνίου
Θέατρο Αγγέλων Βήμα
Ώρα έναρξης: 21.15
Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 20 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ