Το Blender Festival που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει το Yiorgos Psihoyios trio

την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011. 

Ο συνθέτης – αυτοσχεδιαστής Γιώργος Ψυχογιός, συστήθηκε στην ελληνική αγορά με το πρώτο του c.d. με τίτλο ¨Resurrection … a jazz  sensation¨ που έλαβε πολύ καλές κριτικές από το σύνολο των Μ.Μ.Ε. και με το δεύτερο c.d. με τίτλο ¨Love obsession … α jazz sensation 2¨ που τον καθιέρωσε ως έναν από τους καλύτερους νέους συνθέτες & σολίστες.

Σήμερα, ετοιμάζει το τρίτο c.d. του, με τον τίτλο “The art of melancholy” και συμμετοχή κορυφαίων σολιστών της jazz της χώρας μας και όχι μόνο. Με το τρίο του παρουσιάζει κομμάτια από τη δισκογραφία του, κομμάτια Ελλήνων συνθετών διάσημα μουσικά θέματα από το Γαλλικό, Ιταλικό και Αμερικάνικο Σινεμά, καθώς και μερικά από τα πιο αγαπημένα jazz standards.

Μαζί του ο Σεραφείμ Μπέλλος στα τύμπανα
και ο Μάνος Λούτας στο μπάσο.

Έργα του  παίζονται από τη Σύγχρονη Ορχήστρα της ΕΡΤ, έχει λάβει τη 2η θέση (Β΄ Εύφημο μνεία) ανάμεσα σε 130 υποψηφίους, στον παγκόσμιο διαγωνισμό  για Νέους Συνθέτες στον Καναδά.

Ήταν ο μόνος Έλληνας Συνθέτης μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη, που συμμετείχε το 2006 στην 10η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής  ¨La Biennale di Venezia¨ με το συμφωνικό έργο ¨MEDUSSA¨. Ο διάσημος πιανίστας – αυτοσχεδιαστής – συνθέτης Keith Jarett έχει πει για τον Γιώργο Ψυχογιό: ¨A great pianist and composer! George’s improvisation is an incredible gift of God! An absolute surprise to me¨.

BLENDER Festival 2011
Ιδέα – Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αλέξης Κυριαζής
Τεχνική Επιμέλεια: Σαράντης Ζαργάνης