Ο Χρήστος Λαϊνάς ήταν ο ιδρυτής του συγκροτήματος «Ονειροπαγίδα» που έσκασε κάπου εκεί στις αρχές του 2000 με τον πρωτότυπο ήχο τους,

Του Αντώνη Καλαμαρά

ένα μείγμα ηλεκτρονικών ήχων και κιθαριστικής διάθεσης. Τώρα πια μόνος του και με την ετικέτα της, πάντα αξιόλογης INNER EAR, παρουσιάζει την πρώτη του σόλο δουλειά. Φαίνεται πως έχει αφήσει έξω τα ροκ στοιχεία και στήνει ένα κολάζ  δέκα ηλεκτρονικών συνθέσεων που ξαφνιάζει για τα καλά τα αυτιά μας.

Ίσως να’ ναι και αποτέλεσμα από τις πολλές συνεργασίες του όλα αυτά τα χρόνια με την αφρόκρεμα της αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής όπως  ο Coti K, οι Film, ο Μιχάλης Δέλτα, που τον βοήθησαν να κατασταλάξει σε ένα ύφος μελωδικό, ηλεκτρονικό και αρκετά χαρούμενο. Θαρρείς και συνεχίζει στο δρόμο που χάραξαν πριν χρόνια οι σημαντικοί Στέρεο Νόβα, αφού πολλά τραγούδια είναι φτιαγμένα με samples από παλιά βινύλια της δεκαετίας του 80 και τα φωνητικά του ακούγονται εντελώς ρομποτένια ενώ σε άλλα έχει βάλει μέχρι και χορωδιακά vocals.

Ενώ υπάρχει ένα πέπλο πικρής και μελαγχολικής διάθεσης σε όλο το δίσκο, τελικά αυτό που αφήνει στο τέλος είναι εκείνο το συναίσθημα της ανάγκης για αγάπη  που μόνο στα πρόσωπα που είναι κοντά μας θα την βρούμε μετά από πολλά εμπόδια και αναποδιές. Άλλωστε και ο τίτλος από μόνος του τα λέει όλα αφού όπου και να ψάξεις η αγάπη θα λάμψει και θα νικήσει στο τέλος.

Αξίζει το κόπο να δείτε και το βίντεο κλιπ του τραγουδιού που έδωσε και τον τίτλο στο δίσκο. Μια εξαιρετική δουλειά με χιούμορ και διάθεση προχωρημένης αισθητικής για τα ελληνικά δεδομένα όπως και ολόκληρος ο δίσκος  που του αξίζει μια καλή τύχη στον, λιμνάζοντα, χώρο της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής

Key Tracks: Η αγάπη θα λάμψει, Στο κάμπινγκ, Η περιπλάνηση