Ενσυνειδητότητα – Mindfulness είναι το να βρίσκεται κάποιος εξ’ ολοκλήρου συνειδητά στο παρόν, με αγάπη και χωρίς καμία κριτική. Πολλές φορές νομίζουμε ότι είμαστε παρόντες σε μία δεδομένη στιγμή αλλά στην πραγματικότητα το μυαλό μας χάνεται σε άλλες σκέψεις. Η πρακτική της ενσυνειδητότητας και η τέχνη έχουν κοινό τόπο, καθώς η τέχνη μας προσκαλεί να βρεθούμε στην παρούσα στιγμή, και να εστιάσουμε όσο πιο βαθιά μπορούμε στο έργο που βρίσκεται μπροστά μας.

Τα εργαστήρια της Λαμπρινής-Λύντιας Πετροπούλου (ιστορικό τέχνης-εικαστικό-art educator-mindfulness coach) είναι δράσεις με πρωτότυπο περιεχόμενο και βιωματικό χαρακτήρα, και προτείνουν μια εναλλακτική προσέγγιση των εικαστικών έργων τέχνης. Απευθύνονται στο ευρύ κοινό κάθε ηλικίας και δεν προϋποθέτουν προηγούμενη γνώση σχετικά με τα εικαστικά.

Στόχος της δράσης στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου είναι οι συμμετέχοντες, μέσα από μια διαδικασία σωματικής και πνευματικής χαλάρωσης, να γίνουν πιο δεκτικοί στα ερεθίσματα που θα τους δημιουργήσουν οι πίνακες του Γουναρόπουλου, έτσι ώστε να αντλήσουν οφέλη τόσο από την τέχνη του ζωγράφου όσο και από την πρακτική της ενσυνειδητότητας. Το πρώτο εργαστήριο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον Νοέμβριο.

Τα εργαστήρια του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου ακολουθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, 18:30-19:30
Εργαστήριο Ενσυνειδητότητας βασισμένο σε έργα του Γιώργου Γουναρόπουλου από τη Λαμπρινή-Λύντια Πετροπούλου (ιστορικός τέχνης-εικαστικός-art educator-mindfulness coach).
Πολύ περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 210 7777601 από 4 Δεκεμβρίου.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, 18:30-19:30
Εργαστήριο Ενσυνειδητότητας βασισμένο σε έργα του Γιώργου Γουναρόπουλου από τη Λαμπρινή-Λύντια Πετροπούλου (ιστορικός τέχνης-εικαστικός-art educator-mindfulness coach).
Πολύ περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 210 7777601 από 15 Ιανουαρίου.


Διαβάστε επίσης:

Η τέχνη της γραμμής – Hommage à Gounaro ΙΙ: Επετειακή έκθεση στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου