Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον Ανδρέα Νικολάου και φιλοξενεί την ατομική του έκθεση, όπου ο εικαστικός παρουσιάζει ζωγραφικά έργα με θέμα το ανθρώπινο σώμα, στην πιο εύληπτη – σε πρώτη εντύπωση – μορφή του.

Πρόκειται για μοναχικές αλλά και συντροφικές φιγούρες που στροβιλίζονται σε αέναους χώρους με τα άπειρα και χαώδη μυστικά που τα διέπουν να διαφαίνονται πίσω από τα ομιχλώδη χρώματα. Άνθρωποι που αναλήπτονται σε ένα απέραντο σύμπαν για ένα ταξίδι με συντροφιά το φεγγάρι, η προσωπική μυθολογία του ζωγράφου, ιδεατά σώματα που δεν προδίδουν το κάλλος τους στο βωμό του πρόσκαιρου μιασματικού ξαφνιάσματος που προστάζει  η “παντοδύναμη” σύγχρονη τέχνη. Άνθρωποι που ευγενικά συναισθήματα τους ανάγουν σε σφαίρες ιδεατές, ποιητικές και αποστρέφουν τα ματιά  από εντόσθια, άτυχα ζώα σε θανατερά ενυδρεία γεμάτα φορμόλη και γεννητικά όργανα που βλαστούν σε παιδικά πρόσωπα, όλον αυτό το μαύρο και θλιβερό θίασο που οι “μεγάλες χώρες” και οι “μεγάλοι συλλέκτες” προτείνουν και επιβάλλουν!

Η ζωγραφική του Ανδρέα Νικολάου  – σε εποχές όπου τα ιδανικά και οι ελπίδες στερεύουν, όπου οι δημοκρατίες παρέχουν το τέλειο άλλοθι για απόλυτες δικτατορίες – προσφέρει μια τουλάχιστο όχι υποκριτική θέαση του σύγχρονου κόσμου μας … ή ακόμα καλύτερα μας προσφέρει μια παρηγορητική διαφυγή από το αδιέξοδό μας.