Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου φωτογραφίας “Το Θησείο μέσα από το φακό σου“, το Μουσείο Ηρακλειδών θα παρουσιάσει μια επιλογή έργων των συμμετεχόντων στο σεμινάριο, σε ειδική αίθουσα του παραρτήματός του στην οδό Απ. Παύλου στο Θησείο, από τις 24 έως και τις 29 Μαρτίου 2015.

Οι οκτώ φωτογραφίες των συμμετεχόντων (Μάχη Κακαβά, Αντρέας Κωνσταντινίδης, Κάτια Μανδήλα, Ανθή Ξενάκη, Βίκυ Πασσομένου, Παναγιώτης Τσίκος, Δημήτρης Φραγκούλης και Τασία Χρισσαΐτη) αποτυπώνουν με ντοκουμενταρίστικο χαρακτήρα την περιοχή του Θησείου και τους ανθρώπους της και «ξαφνιάζουν με τις διαφορετικές ματιές με τις οποίες αποδίδουν μια περιοχή της Αθήνας, που νομίζουμε ότι ξέρουμε και θεωρούμε προβλέψιμη», όπως σχολιάζει η  Μαρία Λεωνίδα, που πραγματοποίησε το ομώνυμο εργαστήριο φωτογραφίας μέσα από πέντε μαθήματα διάρκειας δυόμιση ωρών το καθένα (6.2-14.4.2015). Επιπλέον, το εργαστήριο έδωσε έμφαση στο πώς κάθε φωτογράφος εξελίσσει τη ματιά του και φτάνει σταδιακά να επιλέγει από τις φωτογραφίες του, εκείνες που «αντέχουν» στο χρόνο.

Δημιουργική αφορμή για το εργαστήριο φωτογραφίας αποτέλεσε η έκθεση «Μεταμορφώσεις των Αθηνών. Φωτογραφικό Οδοιπορικό 1839-1950» στο παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών, η οποία παρατείνεται έως και τις 19 Ιουλίου 2015.

Η παρουσίαση των φωτογραφιών του εργαστηρίου Το Θησείο μέσα από το φακό σου πραγματοποιείται με τη χορηγία της EPSON (εκτύπωση φωτογραφιών) και του Μουσείου Ηρακλειδών (τοποθέτηση σε πασπαρτού).

Φωτό: Παναγιώτης Τσίκος