Οι Επιχειρήσεις Μαροσούλη κάλεσαν τις «μαγικές σβούρες» και τον σκηνοθέτη Δημήτρη Αδάμη, για να παρουσιάσουν σε νέα, καινούρια εκδοχή, την επιτυχημένη τους παράσταση βασισμένη στο αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας, που έγραψε η Σουηδή συγγραφέας Σέλμα Λάγκερλεφ, βραβευμένη με Νόμπελ, Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον.

Όταν η δασκάλα Σέλμα Λάγκερλεφ συνάντησε τον Νιλς γεννήθηκε ένα θαυμαστό ταξίδι!

Ο αγαπημένος ήρωας  στη σκηνή του Θεάτρου Αθηνά! Όλοι θα είναι εδώ. Ο Νιλς μαζί με τον λευκό του χήνο, τον Μάρτιν.

Oι αγριόχηνες με την σοφή Άκα στον αέρα. H παμπόνηρη αλεπού με τα καμώματά της και ένα πλήθος ζώων και ανθρώπων που συνάντησε ο Νιλς στο θαυμαστό του ταξίδι.

Ο Νιλς Χόλγκερσον, ένα άτακτο παιδί, μεταμορφώνεται σε νάνο από ένα ξωτικό και καβάλα σε έναν άσπρο χήνο ακολουθώντας ένα σμήνος αγριόχηνες, ταξιδεύει  διασχίζοντας βουνά και θάλασσες, χιονισμένα όρη και πεδιάδες, λίμνες, δάση και ποτάμια. Ένα πραγματικά θαυμαστό ταξίδι γεμάτο περιπέτειες που του έμαθε πολλά αλλάζοντάς του τον κακότροπο χαρακτήρα. Του αποκάλυψε ταυτόχρονα μυστικά της φύσης, αλλά και θρύλους μαγικούς.

Η Σέλμα Λάγκερλεφ, έγραψε αυτό το μυθιστόρημα, στις αρχές του 20ου αιώνα  που χρησιμοποιήθηκε σαν αναγνωστικό στα σχολεία της Σουηδίας. Ένα έργο γεμάτο ποίηση και ομορφιά που σφίζει από αγάπη για τη ζωή, χιούμορ και συγκίνηση. Ένα οικολογικό παραμύθι, που γίνεται  μια παράσταση γεμάτη ονειρεμένες εικόνες βασισμένες σε πίνακες Σκανδιναβών ζωγράφων όπως ο Carl Larsson. Η μουσική της παράστασης θα είναι και πάλι μοναδική.

Σκανδιναβοί συνθέτες, όπως ο Grieg, ο Sibelious και άλλοι, αλλά και φολκλορικά τραγούδια μοναδικού λυρισμού συνθέτουν το μουσικό χαλί του ταξιδιού του Νιλς.

Μια παράσταση σαν το αεράκι που φυσά ψηλά στον ουρανό κι έχει τη μυρωδιά των δέντρων στα πυκνά δάση.

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά-κοστούμια: Μαγικές Σβούρες
Επιμέλεια κοστουμιών: Δόμνα Ζαφειροπούλου
Κίνηση – Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα
Ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος
Bοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Παππάς
Παραγωγή: Δημήτρης & Θοδωρής Μαροσούλης

H παράσταση ανεβαίνει με την υποστήριξη της Σουηδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Γεωργία Κούρτη, Σοφία Πανάγου, Τάσος Ράπτης, Έλενα Τυρέα, Πέτρος Πέτρου, Γιάννης Φιλίππου.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 – 12 ετών.