Το Megaron Plus παρουσιάζει τα αριστουργήματα του Μουσείου της Βιέννης με την έκθεση Κλιμτ, Σήλε, Κόκοσκα και η εποχή τους.

Το Megaron Plus παρουσιάζει τα αριστουργήματα του Μουσείου της Βιέννης με την έκθεση Κλιμτ, Σήλε, Κόκοσκα και η εποχή τους.

Η «αυστριακή άνοιξη», το κίνημα που επηρέασε καθοριστικά την εξέλιξη του μοντερνισμού, «ανθίζει» στο Mέγαρο Μουσικής, με την έκθεση Κλιμτ, Σήλε, Κόκοσκα και η εποχή τους.

Για πρώτη φορά στην Αθήνα έρχονται, από το Μουσείο Λέπολντ της Βιέννης, περίπου 70 έργα δημιουργών και εκπροσώπων του παγκοσμίου ενδιαφέροντος καλλιτεχνικού κινήματος.

Η έκθεση Κλιμτ, Σήλε, Κοκόσκα και η εποχή τους εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Σειράς Megaron Plus. Όλοι οι φιλότεχνοι θα απολαύσουν και θα γευτούν μία ολοκληρωμένη εικόνα για το αισθητικό τοπίο της Βιέννης στο μεταίχμιο δύο αιώνων.

Η παρουσίαση θα συνδυαστεί με το ανέβασμα, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, δύο λυρικών συνθέσεων της ίδιας χρονικής περιόδου, τις Der Zwerg (Ο Νάνος) του Αλεξάντερ Τσεμλίνσκυ και Erwartung (Η Προσμονή) του Αρνολντ Σαίνμπεργκ.

Τα εκθέματα θα καλύψουν χρονικά την περίοδο από το τέλος του 19ου αιώνα έως τη δεκαετία του ’20 και προέρχονται από τη Συλλογή Ρούντολφ Λέοπολντ.

Εκτός από αριστουργήματα των Κλιμτ, Σήλε και Κόκοσκα, όπως «η Νεκρή μάνα» του Σήλε και το «Αττερζεέ» του Κλιμτ, θα εκτεθούν και έργα τέχνης των σημαντικών συγχρόνων ζωγράφων Ρούντολφ Βάκερ, Αλφονς Βάλντε, Ρίxαρντ Γκέρστλ, Αλμπιν Εγκερ-Ληντς, Αντον Κόλιχ, Αλφρεντ Κούμπιν, Μαξ Κούρτσβαϊλ, Μπέρτολντ Λέφλερ, Κόλομαν Μόζερ, Καρλ Μολ, Χέρμπερτ Μπεκλ, Λέοπολντ Μπλάουενστάϊνερ, Μαξ Οπενχάϊμερ, Αλφρεντ Ρόλερ, Αντον Φαϊστάουερ και Φραντς Φήμπιγκερ.

Την έκθεση υθα συνοδεύει επίσης συνοδευτικός κατάλογος με πλούσιο υλικό για το έργο των Κλιμτ, Σήλε και Κοκόσκα, ο οποίος εκδόθηκε με χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Info
Κλιμτ, Σήλε, Κόκοσκα και η εποχή τους
Μεάγρο Μουσικής, Φουαγιέ Ισογείου
Διάρκεια από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 30 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ (γενική είσοδος), 3 ευρώ (φοιτητικά/παιδικά), 10 ευρώ (οικογενειακό)
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η κριτικός Τέχνης Έφη Ανδρεάδη