Το Εργαστήρι Μαιρηβή παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο “Folklore Fantasies“, από το Κρατικό Κουκλοθέατρο της Βάρνας στη Βουλγαρία, για 3 παραστάσεις, ενώ παράλληλα στον ίδιο χώρο θα διεξαχθεί και εργαστήρι.

Το Κρατικό  Κουκλοθέατρο Βάρνας  ιδρύθηκε το 1952 και έρχεται στην Αθήνα στις 3, 4 & 5 Ιανουαρίου 2014 με την παράσταση «Folkore Fantasies» που έχει κερδίσει ένα μεγάλο αριθμό εθνικών και διεθνών βραβείων. Έχει ανεβάσει πάνω από 270 παραγωγές σε εθνικά και διεθνή Φεστιβάλ, χάρη σ’ αυτό το ευρύ ρεπερτόριο έχει δώσει την ευκαιρία στο κοινό να δει όλες τις δυνατότητες έκφρασης που έχει το κουκλοθέατρο.

Θα πραγματοποιήσει και εργαστήρι “θεάτρου αντικειμένων” και αυτοσχεδιασμό κουκλοθέατρου “Η δύναμη της φαντασίας”

Εργαστήρι “θεάτρου αντικειμένων” και αυτοσχεδιασμός κουκλοθέατρου

“Η δύναμη της φαντασίας”

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να έρθει ο μαθητευόμενος σε επαφή με την καρδιά και την ψυχή των αντικειμένων της καθημερινότητας τόσο παραδοσιακά όσο και σύγχρονα, χρησιμοποιώντας τα αντικείμενα σαν κούκλες δίνοντάς τους χαρακτηριστικά ανθρώπων και ζώων..

Ξύλινες κουτάλες, καλάθια, μουσικά όργανα, σκούπες, κολοκύθες, κανάτες, κομμάτια από ύφασμα. Πως γεννιούνται πως ζούνε και πως πεθαίνουν. Πως δίνουμε στα αντικείμενα φωνή, ύφος και ρυθμό ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένας ποιητικός διάλογος μεταξύ κούκλας και κουκλοπαίκτη. Ένα εργαστήρι για κουκλοπαίκτες, ηθοποιούς, performers, καλλιτέχνες του δρόμου, σκηνοθέτες και συγγραφείς που αναζητούν να διευρύνουν την τεχνική τους.

Πρόγραμμα εργαστηρίου:

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014, ώρα 4μ.μ. – 7μ.μ.

Σάββατο 4 Ιανουάριος 2014, ώρα 10π.μ. – 2μ.μ.

Κυριακή 5 Ιανουάριος 2014, ώρα 10π.μ. – 1μ.μ.

Διάρκεια 10 ώρες

Κόστος: 90 ευρώ

για τα μέλη της UNIMA 70 ευρώ

για τους μαθητές του Εργαστηρίου 50 ευρώ

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Παράσταση θεάτρου κούκλας με αντικείμενα και ηθοποιούς

Για όλες τις ηλικίες

Μία παράσταση χωρίς λόγια, από διαφορετικές μικρές ιστορίες όπου παραδοσιακά αντικείμενα, αποκτούν ζωή, μεταμορφώνονται σε εικόνες ανθρώπων και ζώων και μας οδηγούν σ’ έναν απρόβλεπτο φανταστικό κόσμο. Γρήγορες εναλλαγές χαρακτήρων, αυτοσχεδιασμός από τους κουκλοπαίχτες-ηθοποιούς σε συνδιασμό με το ρυθμό της παραδοσιακής μουσικής, δημιουργούν ένα μοναδικό show χωρίς όρια.

Η παράσταση και το εργαστήριο γίνονται στο πλαίσιο του 1ου Ετήσιου Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου.

Το εργαστήρι Μαιρηβή παρουσιάζει το 1o Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου στην Αθήνα, από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι και τον Μάιο του 2014, με μία ομάδα για ένα τριήμερο κάθε μήνα.

Από την ανάγκη για επαφή, ανταλλαγή και εμπλουτισμό γνώσεων πάνω στην τέχνη της κούκλας, γεννιέται αυτή η προσπάθεια. Κουκλοπαίχτες απ’ όλο τον κόσμο έρχονται για να μας εμπνεύσουν, να μας ψυχαγωγήσουν και να μοιραστούν τη δουλειά τους μαζί μας.

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν παραστάσεις απ’ όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα επαγγελματίες και ερασιτέχνες μπορούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσα απ’ τα εργαστήρια τους