Η Μάρω Σφακιανοπούλου και ο Γιάννης Ψαριώτης, στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης συναισθημάτων «Βγάλε το τζίνι από μέσα σου», παρουσιάζουν στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μια διαδραστική παράσταση για παιδιά 4 με 8 ετών –  και για τους γονείς τους –  με τίτλο «Το δέρμα και η αξία της επαφής».

«Μέσα από τρείς ιστορίες με άξονα το δέρμα βοηθιόμαστε να ανακαλύψουμε σημασίες που αποδίδονται στην αίσθηση της αφής, να αναγνωρίσουμε και να ερμηνεύσουμε τα σημάδια της ζωής πάνω μας και μέσα μας, να κατανοήσουμε την αξία της επαφής.

Στη διαδραστικότητα του προγράμματος βοηθούν το παιχνίδι, η μουσική, τα τραγούδια, το video και τα θεατρικά δρώμενα, στα οποία συμμετέχουν γονείς και παιδιά με τον ίδιο τρόπο.»

Για τον Γιάννη Ψαριώτη

Ο Γιάννης Ψαριώτης έχει σπουδάσει ανώτερα θεωρητικά της μουσικής, κιθάρα, ούτι, κρουστά, φλογέρα και έχει παρακολουθήσει μαθήματα θεάτρου, σύγχρονου χορού και ειδικής αγωγής. Εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός σε σχολεία πάνω σε ειδικά προγράμματα εκμάθησης μουσικής (μουσικοκινητική αγωγή). Γράφει μουσική, στίχους και τραγούδια για το θέατρο και τις μουσικές παραστάσεις του συγκροτήματός του. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ασχολείται με την αφήγηση παραμυθιών, γράφοντας μουσική, στίχους και τραγούδια για τις αφηγήσεις και συμμετέχοντας σ’ αυτές ως μουσικός. Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με τις αφηγήτριες Ανθή Θάνου, Αγνή Στρουμπούλη,  Λίλη Λαμπρέλη κ.α. Έχει συμμετάσχει σε παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων με λογοτεχνικά και παραδοσιακά παραμύθια και συμμετέχει στην παραγωγή και την οργάνωση του εκπαιδευτικού-ψυχαγωγικού προγράμματος με τίτλο  «Βγάλε το Τζίνι από μέσα σου», σε συνεργασία με τη συγγραφέα και παιδαγωγό Μάρω Σφακιανοπούλου.

Για τη Μάρω Σφακιανοπούλου

Η Μάρω Σφακιανοπούλου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου και μεγάλωσε στο Σουδάν. Έχει κάνει σπουδές Ψυχολογίας με ειδικότητα στην Παιδαγωγική και σπουδές κλασσικής κιθάρας. Εργάζεται ως παιδαγωγός σε εκπαιδευτήριο προσχολικής αγωγής στην Αθήνα. Από το 1990 έχει δημιουργήσει και διδάσκει στο «Λογοτεχνικό Εργαστήρι», ένα βιωματικό πρόγραμμα προσέγγισης της γλώσσας και της λογοτεχνίας που απευθύνεται σε  παιδιά, καθώς κι ένα πρόγραμμα διαχείρισης συναισθημάτων με τίτλο «Βγάλε το τζίνι από μέσα σου», από το 2010 μέχρι σήμερα, σε συνεργασία με τον μουσικοπαιδαγωγό και συνθέτη Γιάννη Ψαριώτη. Εργάστηκε ως κειμενογράφος σε ραδιοφωνικές εκπομπές για παιδιά και έκανε τη διασκευή για παιδιά δύο θεατρικών έργων. Συνεργάστηκε στην ανθολογία «Τα παραμύθια των αισθήσεων».

Έχει γράψει: «Το ξύπνημα των κούκων», «Από την καλή και την ανάποδη», «Δυότυχος Παραδείσης», «Ταξίδι στο αόρατο λευκό», «Μια ανήσυχη μέρα», «Αόρατες φωνές», «Πρελούντα».

Διάρκεια: 60 λεπτά.