Ένας χρόνος, λοιπόν, για το Bobos Family Radio με πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές ραδιοφωνικές εκπομπές, για τον πολιτισμό, τις τέχνες, το περιβάλλον, τις επιστήμες και την παιδική λογοτεχνία και ένα προσεκτικά σχεδιασμένο μουσικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους.

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου έχουν παρουσιαστεί 17 πρωτότυπες ραδιοφωνικές εκπομπές, με περισσότερα από 220 νέα επεισόδια. Για τη δημιουργία όλων των παραπάνω ο σταθμός έχει συνεργαστεί με σημαντικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως το WWF Ελλάς, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων με μεράκι και αγάπη για το παιδί, το ραδιόφωνο και τις τέχνες!

Ο σταθμός εκπέμπει 24 ώρες το 24ωρο για να κρατά συντροφιά σε όλη την οικογένεια, με χαρούμενες, ποιοτικές μουσικές επιλογές και ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπομπών, που στόχο έχουν την εκπαίδευση και ποιοτική ψυχαγωγία των ακροατών του.

ΕΚΠΟΜΠΕΣ & ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ

ΤΕΧΝΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Ο Κύριος Καρό & Λοιπές Ιστορίες”, του Δημήτρη Μπασλάμ
Μια πρωτότυπη εκπομπή του βραβευμένου μουσικού και συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ, στην οποία παρέα με τον υπέροχο κύριο Καρό μας διηγούνται ιστορίες, φτιάχνουν γρίφους και μας μαθαίνουν διάφορα μικρά αλλά και μεγάλα πράγματα.

“Άκου: Κάποιος Παίζει”, Σε συνεργασία με Διάφορους Μουσικούς
Μαθαίνουμε τα μουσικά όργανα με τη βοήθεια καταξιωμένων μουσικών, οι οποίοι μας τα παρουσιάζουν, μας μυούν στα μυστικά τους και μας μεταφέρουν την αγάπη τους για αυτά.

“Σχολή Αστροναυτών”, της Θεοδώρας Λαζάρου
Ιδέες για δημιουργικές διαστημικές κατασκευές και “σφηνάκια” αστροφυσικής γνώσης, σε μια εκπομπή που στόχο έχει να εξάψει το μυαλό και τη φαντασία μικρών και μεγάλων για ένα ταξίδι έξω από τη γη.

“Βόλτα Με Την Κίκα”, της Καλλιόπης Τακάκη
Με πυξίδα την αγάπη μας για νέους τόπους ταξιδεύουμε με το μικρόφωνο της Κίκας σε άγνωστους προορισμούς. Άλλες φορές εξωτικούς, άλλες μυστήριους. Μια δεκάλεπτη ταξιδιωτική εκπομπή για παιδιά και για όσους αισθάνονται ακόμα παιδιά.

“Bobos Music Trivia”
Μια ενημερωτική σειρά με μικρές και μεγάλες, “ασήμαντες” αλλά άκρως ενδιαφέρουσες μουσικές πληροφορίες.
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Πολίτης, Αφήγηση: Τζένη Μελά & Ιζαμπέλα Κογεβίνα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

“Πανταλής & Αγησίλαγος: Ιδέες Για Να Σώσουμε Τον Πλανήτη”, Σε συνεργασία με το WWF Ελλάς
Μια  εκπομπή με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Πανταλής, το φιλοπερίεργο πάντα, και ο Αγησίλαγος, ο πλέον καλοφαγάς λαγός, είναι δύο φίλοι με έντονες περιβαλλοντικές ευαισθησίες και μεγάλη αγάπη για το καλό φαγητό. Παρέα αναζητούν εύκολες λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από καθημερινές συνήθειες που σχετίζονται με τη διατροφή και το πιάτο τους!

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

“Science Talks – Kids Edition”, Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου
Τα παιδιά ρωτούν και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου απαντούν, στις ερωτήσεις των παιδιών γύρω από τις επιστήμες! Στόχος αυτής της σειράς είναι να εξοικειώσει τα παιδιά με διάφορα επιστημονικά θέματα και να τους δώσει την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις τα ίδια στους ακαδημαϊκούς ερευνητές του Πανεπιστημίου.

“Η Φρίντα Κοιτάζει Τα Αστέρια”, του Δημήτρη Μπασλάμ
Μια εκπομπή για το διάστημα και την επιστήμη.  Σημαντικές και ασήμαντες πληροφορίες για τους πλανήτες, τον καιρό στο διάστημα, τα νέα των αστροναυτών ανάμεσα σε disco τραγούδια και χορευτική διάθεση.
Επιστημονική επιμέλεια: Δρ. Γεώργιος Νικολάου, Ερευνητής στο εργαστήριο διαστημικής επιστήμης Mullard του University College London.

“Βίκτωρ & Βαλεντίνα: Ιστορίες Aντικειμένων Kαθημερινής Xρήσης”, της Βαλεντίνας Παπαδημητράκη
Ο Βίκτωρ είναι ένα παιχνιδιάρικο ποντίκι με αστείρευτη περιέργεια. Παρέα με τη Βαλεντίνα τρυπώνει σε εγκυκλοπαίδειες και λεξικά, σκονισμένα βιβλία και παλιά περιοδικά για να βρει απαντήσεις σε όλες τις απορίες του.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

“Παραμύθια Του Κόσμου” & “Αφιέρωμα στον Gianni Rodari”, Σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Μέσα από τις φωνές των παιδαγωγών της Πλανόδιας Βιβλιοθήκης, του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, οι μικροί και μεγάλοι ακροατές του σταθμού έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το έργο του πολυβραβευμένου Ιταλού συγγραφέα Gianni Rodari και να ακούσουν κλασικά παραμύθια, μύθους του Αισώπου και λαϊκά παραμύθια από όλο τον κόσμο.

“Βιβλία Που Αγαπώ – Με Μουσική Απ΄Το Πικάπ”, των Φανή Καμπάνη & Antonio Russo
Η Φανή και ο Αντόνιο αγαπάνε τα ταξίδια… γι’ αυτό, δημιουργούν μικρές λογοτεχνικές παρεμβάσεις πλαισιωμένες από μουσική του κόσμου. Επιλέγουν να αφηγηθούν βιβλία για παιδιά, σε πολλές γλώσσες, από όλον τον κόσμο και να τα «ντύσουν» μουσικά με τραγούδια από μία πλούσια συλλογή βινυλίων.

“Η Αλίκη Στη Χώρα Του Συγγραφέα”, των Αγγελική Χαλκιοπούλου & Γεωργία Σολωμού
H Αλίκη και ο λαγός “Τι;” ξεκινούν για μία μεγάλη περιπέτεια, ταξιδεύοντας φανταστικά σε όλη την Ελλάδα. Ποιους ήρωες θα συναντήσουν στα διάφορα ταξίδια τους; Ποιοι συγγραφείς κρύβονται πίσω από το κάθε τους ταξίδι;

“Άκου Μια Ιστορία”, της Χρύσας Κατσαντώνη
Μετά από ένα τεράστιο και συναρπαστικό ταξίδι στις βιβλιοθήκες όλου του κόσμου, η Χρύσα και ο Γιώργος επέστρεψαν, με τις βαλίτσες τους γεμάτες παραμύθια και μας διηγούνται μερικά από τα αγαπημένα τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ:
Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και διαγωνισμούς με πλούσιά δώρα, με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας του σταθμού, δείτε εδώ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ONLINE:
Ακούστε το σταθμό online εδώ.