Εργαστήρι για παιδιά (από 6-12 ετών)

Θέμα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

Κάθε Πέμπτη,18:00-19.30

Όλα τα παιδιά αγαπούν τη μυθολογία. Στο Εργαστήρι αυτό θα συνομιλήσουμε με τον Ηρακλή και τον Θησέα, θα γνωρίσουμε την ωραία Ελένη και τη μάγισσα Κίρκη, θα μπούμε μέσα στον Δούρειο ίππο, θα ξεγελάσουμε τον Κύκλωπα Πολύφημο, θα παλέψουμε με τη Λερναία Ύδρα και θα βγούμε νικητές! Τα παιδιά, με όχημα τους αρχαίους μας μύθους, θα μεταμορφωθούν σε ήρωες, θα προβληματιστούν, θα ανταλλάξουν απόψεις, θα εκφραστούν δημιουργικά, θα μάθουν να αφηγούνται μια ιστορία μόνο με το σώμα τους, θα παίξουν, θα γελάσουν!

Εργαστήρι για εφήβους : (από 12 ετών/μαθητές Α΄ Γυμνασίου)

Θέμα: ΘΕΑΤΡΙΚΟΙ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ-ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΡΟΛΟ

Κάθε Σάββατο,12:00-13.30

Σκοπός του Εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη των εκφραστικών μέσων των μαθητών και η γνωριμία τους με μεγάλους συγγραφείς του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Μέσα από αναγνώσεις και αναλύσεις κειμένων του Σαίξπηρ, του Μπρεχτ, του Ιονέσκο, αλλά και του Αριστοφάνη και του Σοφοκλή, οι μαθητές θα αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη ενώ, παράλληλα, δουλεύοντας διάφορους ρόλους, θα πειραματιστούν με τα εκφραστικά τους μέσα και θα ανακαλύψουν νέους τρόπους επικοινωνίας με το περιβάλλον και τους γύρω τους.

Εργαστήρι για ενήλικες-αρχάριους

Θέμα: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Κάθε Πέμπτη, 20:00-21.30

Ποιος δεν αγαπάει τις παλιές καλές ελληνικές ταινίες; Ποιος δεν έχει πετάξει ατάκες του Βουτσά, του Βέγγου και της Βλαχοπούλου στις παρέες του προκαλώντας το γέλιο; Ποιος δεν έχει πει έστω μια φορά «Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα»; Οι αγαπημένοι μας ρόλοι είναι ο καλύτερος τρόπος για να μυηθεί ένας ερασιτέχνης στην υποκριτική. Μέσα από την εξοικείωση που έχουμε όλοι μας λίγο πολύ με τις ελληνικές ταινίες, οι μαθητές του Εργαστηρίου θα ξεπεράσουν τις όποιες αναστολές τους προκαλεί η αρχική έκθεση στο κοινό και θα μυηθούν στον μαγικό κόσμο της σκηνής.

Εργαστήρι για ενήλικες-προχωρημένους

Θέμα: ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ ΣΤΗ ΜΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ

Κάθε Τετάρτη, 21:00-22.30

«Φτάνει, ως εδώ!» λένε οι γυναίκες στους πολεμοχαρείς άντρες! Και με αρχηγό τη θρυλική Λυσιστράτη, αναλαμβάνουν δράση! Κι εμείς βάζουμε φρένο στα προβλήματα πίνοντας το γλυκό κρασί του Διονύσου! Είναι ο έρωτας ικανός να σταματήσει τον πόλεμο; Είναι ικανός να να κάνει μια μάνα φόνισσα των ίδιων της των παιδιών; Για να το διαπιστώσουμε, πάμε μια βόλτα στον Βόλο και γνωρίζουμε από κοντά και τη Μήδεια του Μποστ, μια γυναίκα κακούργα δολοφόνισσα, που σφάζει τα παιδιά της «γιατί δε μελετάγανε τα παλιόπαιδα» ενώ ο άνδρας της την κερατώνει με μια καλόγρια!

Λόγω του Covid-19, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά, μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Εγγραφή

Η διάρκεια των νέων θεματικών κύκλων είναι τρίμηνη, από 8 Απριλίου έως 10 Ιουλίου 2021

Για τη συμμετοχή, απαιτείται συνδρομή 30 € για τους δημότες – κατοίκους Ηλιούπολης και 45€ για τους ετεροδημότες.

Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής

Επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας.
Οι κάτοικοι Ηλιούπολης οφείλουν να καταθέτουν αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ ή άλλου εγγράφου που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας τους.
Οι δημότες Ηλιούπολης οφείλουν να καταθέτουν σχετικό πιστοποιητικό από το Δήμο Ηλιούπολης.
Οι πολύτεκνοι οφείλουν να προσκομίζουν βεβαίωση πολυτεκνίας ή κάρτα πολυτεκνίας θεωρημένη από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων.
Τα ΑμεΑ οφείλουν να προσκομίζουν αντίγραφο της απόφασης της Υγειονομικής Επιτροπής.