Ο χώρος τέχνης –ισμός παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Νατάσσας Καλώτη “The Illusion of free will”, από τις 4 έως και τις 13 Νοεμβρίου 2016.

Στη συλλογή Η Ψευδαίσθηση της Ελεύθερης Βούλησης, το ανθρώπινο σώμα έχει χρησιμοποιηθεί ως το μέσο ανάμεσα στον καλλιτέχνη και τον καμβά. Το σώμα καθοδηγείται να ακολουθήσει μια επαναλαμβανόμενη, χορογραφημένη αλληλουχία κίνησης, που αποτυπώνει την ταυτότητά του στον καμβά, κάνοντας προφανή την καταλυτική σημασία του χωροχρόνου στην ψευδαίσθηση της ελεύθερης βούλησης. Σε επόμενο στάδιο, φύλλο χρυσού έχει δουλευτεί στον καμβά για να υποδείξει τις άπειρες εκφάνσεις της ανθρώπινης ματαιοδοξίας όσον αφορά την πίστη στην ύπαρξη της ανεξάρτητης αντικειμενικής βούλησης.

Βιογραφικό Νατάσσας Καλώτη

Η Ελληνο-Ιρλανδή καλλιτέχνης Νατάσσα Καλώτη, σπούδασε Fine Art στο  Chelsea College of Art, στο Λονδίνο. Έχει πτυχία στο Χορό και τη Φιλοσοφία, μεταπτυχιακό στην Πολιτική Φιλοσοφία, και έχει κάνει Διδακτορική Διατριβή στη Φιλοσοφία της Τεχνητής Νοημοσύνης. Παρά το μεγάλο εύρος στα είδη της καλλιτεχνικής της δουλειάς -εγκατάσταση, περφορμανς, ποπ, αφηρημένη, εννοιολογική-, τα έργα της διακρίνονται πάντα από το συνδυασμό στοιχείων τραχύτητας και εύθρυπτης λεπτομέρειας, ενσωματώνοντας φιλοσοφικούς τόνους και υπονοούμενα, παράλληλα με την έκδηλη λατρεία στο ανθρώπινο σώμα. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στις ΗΠΑ και την Ελλάδα, και της έχουν ανατεθεί έργα απο τη Ζυρίχη, το Μιλάνο, την Αθήνα, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Λονδίνο.