Ακόμη ένας σπουδαίος και σκοτεινός φωτογράφος παρουσιάζει τη δουλειά του στο πλαίσιο του Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας. Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός δημιουργικού παιχνιδιού του φωτογράφου…

Ακόμη ένας σπουδαίος και σκοτεινός φωτογράφος παρουσιάζει τη δουλειά του στο πλαίσιο του Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας. Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός δημιουργικού παιχνιδιού του φωτογράφου…

Το Dark Perkuliar Toys (Τα σκοτεινά, αλλόκοτα παιχνίδια), γεννήθηκε από την ενασχόληση του φωτογράφου Victor Koen με τα παιδικά κατεστραμμένα παιχνίδια.

Μέσα από ένα πείραμα συναρμολόγησης τους προέκυψαν θεωρίες σύγκρουσης για το τι είναι το παιχνίδι και ποια θα έπρεπε να είναι η χρήση του.

Τα παιδικά παιχνίδια δημιουργούνται από τους κατασκευαστές και προορίζονται για διαφορετικές ηλικίες και φύλο. Τα παιδιά μέσα από την περιέργειά τους ή ακόμα και την τάση καταστροφής ενός παιχνιδιού, τους δίνουν μία καινούρια μορφή.

Κεφάλια από κούκλες χωρίς μαλλιά, βγαλμένα πόδια και χέρια, ουλές και χτυπήματα, βρώμικα εξαρτήματα, είναι αφορμές για να προκύψουν νέα παιχνίδια, ίσως πιο ενήλικα, διατηρώντας όμως την εικόνα της χρήσης τους από κάποιον άλλον.

Σωροί πρώτων υλών από παιδικά παιχνίδια, συναρμολογούνται ξανά με εναλλακτικούς τρόπους, χωρίς οδηγίες ή τη μνήμη της προέλευσης και χρήσης τους και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι αρχικές προθέσεις των δημιουργών τους.

Οι τραγικές αυτές φιγούρες δράσης αποκαλύπτουν ένα διπλό ρόλο ύπαρξης. Από τη μία τη νέα τους κατάσταση και από την άλλη την πραγματικότητα του παρελθόντος τους.

Η νοσταλγία και η χαρά πηγάζουν μέσα από το νέο αποτέλεσμα. Και κυρίως τα συναισθήματα αυτά ήταν τα κυρίαρχα και κατά τη διαδικασία της σύνθεσής τους από το φωτογράφο.

Info
14ος Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας
Βίκτωρ Κοέν
Dark Perkuliar Toys (Τα σκοτεινά, αλλόκοτα παιχνίδια)
Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 34, Ομόνοια, Τηλ.: 210 5242211
Καθημερινά (εκτός Τετάρτης) 18:00 με 23:00
Από την Τρίτη 9 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 11 Νοεμβρίου
Εγκαίνια: Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 20:00