Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί τα Σάββατα 2 και 9 Απριλίου 2016 στο μουσικοθεατρικό αναλόγιο, για όλη την οικογένεια, με τίτλο Τα παιδιά του Μπαχ.

Πώς να είναι άραγε η ζωή δίπλα σ΄έναν μεγαλοφυή πατέρα, τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ;

Η πολυμελής οικογένεια Μπαχ επί σκηνής μας περιγράφει την ιστορία της μέσα από την κίνηση των πλήκτρων και του λόγου. Η ροή της ιστορίας ντυμένη με τη ροή της μουσικής, η ενδυματολογική και εικαστική αρμονία του χώρου δημιουργεί εικόνες, ρυθμό, ενδιαφέρον, συγκίνηση στη φαντασία του θεατή.

Η Μάγδα Μαυρογιάννη στο ρόλο της Άννας Μαγκνταλένα Μπαχ αφηγείται με το δικό της τρόπο την ιστορία, από τότε που πρωτογνώρισε τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, αρχιμουσικό της εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης, να παίζει το όργανο, όμοιος με τον Άγιο Γεώργιο, κι εκείνη η μοναδική ακροάτριά του να φεύγει τρέμοντας από την εκκλησία, να τον παντρεύεται, να τον γνωρίζει τόσο καλά όσο κανένας άλλος και να γίνεται η ιδανική μητέρα και σύντροφος για όλη τη ζωή. Η οικογένεια Μπαχ ήταν μια μεγάλη οικογένεια μουσικών από τη Γερμανία.  Το γενεαλογικό της δέντρο ξεκινάει από τον Γενάρχη Χανς Μπαχ 1619 και αποτελεί μοναδικό φαινόμενο στην παγκόσμια ιστορία λόγω της πολιτιστικής της προσφοράς αφού ανέδειξε πάνω από 50 μουσικούς.

Οι νεαροί πιανίστες ερμηνεύουν τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧ (Βίλχελμ Φρήντμαν Μπαχ, Καρλ Φιλιπ Εμμάνουελ Μπαχ, Γιόχαν Γκότφριντ Μπέρνχαρντ Μπαχ, Γκότφριντ Μπερνχαρντ Μπαχ, Γκότφριντ Χαινριχ Μπαχ, Ελίζαμπεθ Ιουλιάνα Φρειδερίκη Μπαχ) μέσα από τα έργα του, όπως Πρελούδια και Φούγκες από το Καλώς Συγκερασμένο Κλειδοκύμβαλο κ.ά.  

Συντελεστές:

Ιδέα, κείμενο, Σκηνοθετική και Σκηνογραφική επιμέλεια: Μάγδα Μαυραγιάννη

Πιανίστες: Μαθητές πιάνου, πολυβραβευμένοι πανελληνίως και διεθνώς, της καθηγήτριας Αγάθης Λεϊμονή