Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2015, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. – Η συναυλία ακυρώνεται

Υπό τη διεύθυνση ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες αρχιμουσικούς διεθνώς, του Βασίλη Χριστόπουλου, και σε σύμπραξη με δύο συγκλονιστικούς καλλιτέχνες επιχειρεί να αφήσει για μια ακόμη φορά το αποτύπωμά του στο μουσικό τοπίο της χώρας –την πρώτη βραδιά μαζί του η υψίφωνος Λένια Ζαφειροπούλου που έχει διακριθεί στο συναυλιακό ρεπερτόριο, και τη δεύτερη ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός με την εντυπωσιακή πορεία στις διεθνείς λυρικές σκηνές.

Η απώλεια, ως βίωμα και φόβος, είναι ο μίτος που συνδέει θεματικά τα έργα του προγράμματος των δύο συναυλιών. Έργα που βρίσκονται στο μεταίχμιο της μεταμόρφωσης του ύστερου Ρομαντισμού στον μοντερνισμό, στο τελευταίο στάδιο μετεξέλιξης της χρωματικής τονικότητας, εκεί που η προγραμματική μουσική συναντά την απόλυτη, και οι συνθέτες ανταποκρίνονται σε αυτό το γνωστό, όσο και ανοίκειο, δέος με συνθέσεις όπου η μουσική ανάγεται, εντέλει, σε εμπειρία κάθαρσης.

Πρόγραμμα:

17/7

Ρίχαρντ Στράους – Μεταμορφώσεις
Άντον Βέμπερν – Έξι κομμάτια
Γκούσταβ Μάλερ – Κύκλος τραγουδιών Τα τραγούδια του οδοιπόρου

Σοπράνο: Λένια Ζαφειροπούλου

18/7

Ρίχαρντ Στράους – Μεταμορφώσεις
Άντον Βέμπερν – Έξι κομμάτια
Γκούσταβ Μάλερ – Κύκλος τραγουδιών Τα τραγούδια για τα νεκρά παιδιά

Βαρύτονος: Δημήτρης Τηλιακός

Μουσική διεύθυνση: Βασίλης Χριστόπουλος