Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Θανάσης Βαλτινός, πεζογράφος-ακαδημαϊκός, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, συνθέτης, Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος, δημοσιογράφος. Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Σμαράγδα Σμυρναίου και Άγγελος Παπαδημητρίου.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο επιμελητής του τόμου Θανάσης Θ. Νιάρχος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ακόμα και η πιο σκοτεινή ή σιβυλλική φράση, που με δυσκολία θα αποκρυπτογραφούσες το περιεχόμενό της, ενώ όταν εκστομίστηκε ως λόγος προφορικός δεν χρειαζόταν κανενός είδους εξήγηση για όσους έτυχε να την ακούσουν, μπορεί να σταθεί μια θαυμάσια αφορμή για να γραφούν κείμενα ενδιαφέροντα και εμπνευσμένα που την περιέχουν και την ολοκληρώνουν άλλοτε έμμεσα και άλλοτε άμεσα. Όπως ακριβώς και η φράση «Τα κορόμηλα δεν θέλουν ζέσταμα».

Μένει έκπληκτος κανείς διαβάζοντας τα κείμενα του βιβλίου αυτού, γιατί μια φράση που θα έμενε μετέωρη και μόνη μέσα στον κόσμο λειτούργησε όπως η πέτρα που ρίχνουμε στο νερό, προκαλώντας επάλληλα κύματα ενός λόγου αποκαλυπτικού, ώστε να συμπεραίνουμε πως όσο αυθαίρετη και αν μοιάζει μια σκέψη, το αποτέλεσμά της είναι πάντα κάτι το συντεταγμένο και κυρίως το λογοτεχνικά υγιές.

Και επιπλέον ότι η αφορμή προκειμένου να γραφεί ένα κείμενο μπορεί να λειτουργήσει και ως πρόκληση για να διαβαστεί με μεγάλο ενδιαφέρον.

Γράφουν οι: Δημήτρης Αγγελής, Γιώργος Γκόζης, Γιάννης Δούκας, Μάνος Ελευθερίου, Μαρίνα Καραγάτση, Θωμάς Κοροβίνης, Σπύρος Μαντζαβίνος, Μιχάλης Μοδινός, Θανάσης Θ. Νιάρχος, Βασίλης Παπαβασιλείου, Βαγγέλης Προβιάς, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Σωτήρης Σόρογκας, Βαγγέλης Χρόνης / Vaggelis Chronis, Χρήστος Χωμενίδης

Επιμέλεια: Θανάσης Θ. Νιάρχος
Στο εξώφυλλο έργο του Σωτήρη Σόρογκα.


Διαβάστε επίσης:

Τα κορόμηλα δεν θέλουν ζέσταμα – Συλλογικό