Η ART 10 GALLERY σας προσκαλεί στη νέα ατομική έκθεση ζωγραφικής της Λίζας Ηλιού με τίτλο «Τα κάτω πάνω», που θα εγκαινιαστεί στις 6 Απριλίου 2016.

«Πριν από πολλά χρόνια, τα πλακάκια απ’ τα γκρεμισμένα σπίτια της Αθήνας τα πέταγαν στη θάλασσα. Όταν το κύμα τα έβγαζε στην παραλία, μια κοπέλα τα μάζευε με προσοχή και άφηνε ελεύθερη την φαντασία της να ταξιδεύει και να πλάθει κόσμους άλλους.»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Λίζα Ηλιού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Πρώτη της δασκάλα ήταν η μητέρα της, η γλύπτρια Ρόζα Ηλιού.

Σπούδασε γραφικές τέχνες και εικονογράφηση στη σχολή Βακαλό και συνέχισε τις σπουδές της στην Γερμανία στη σχολή Hochschule fur Bildende Kunste Braunchweig.

Ασχολήθηκε κυρίως με το παιδικό βιβλίο, στον τομέα του σχεδιασμού, της εικονογράφησης αλλά και με την έκδοση δικών της βιβλίων. Συνεργάστηκε με τους εκδοτικούς οίκους «Γνώση», «Ελληνικά Γράμματα», «Ίκαρος», «Ιωάννου», «Κέδρος», «Μεταίχμιο», «Μίλητος», «Μίνωας», «Πατάκη», «Πορτοκάλι» και «Ψυχογιός».

Η πρώτη της ατομική έκθεση έγινε στην Αίθουσα Τέχνης «Έρση» τον Μάϊο 2005. Το 2008 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση «Φιγούρες και Μάσκες» στον Ιανό. Εκθέτει πάλι στον Ιανό το 2009 με θέμα «Ηχεί το χρώμα;», το 2010 με θέμα «Χάρτινη Κούκλα» και το 2011 με θέμα «Φτερουγίσματα». Το Μάιο του 2014 παρουσίασε την ατομική της έκθεση με τίτλο «Στον καθρέφτη» στην ART 10 GALLERY. Δύο χρόνια μετά, τον Απρίλιο του 2016, παρουσιάζει πάλι στην ART 10 GALLERY τη νέα ατομική της έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Τα κάτω πάνω».