Ενας συνδυασμός ανάγλυφης ζωγραφικής, χειροποίητου κοσμήματος και γλυπτικής, είναι η νέα έκθεση της Κατερίνας Γρόλλιου-Παπακυριάκου που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 17 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πεντέλης, στο Μέγαρο της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ενας συνδυασμός ανάγλυφης ζωγραφικής, χειροποίητου κοσμήματος και γλυπτικής, που εκφράζει ενιαία το θέμα είναι η νέα έκθεση της Κατερίνας Γρόλλιου-Παπακυριάκου που θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 17 Μαΐου στις 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πεντέλης, στο Μέγαρο της Δουκίσσης Πλακεντίας.


Πρόκειται για το πάντρεμα τριών διαφορετικών εκφράσεων τέχνης, που έχουν κοινό θέμα έμπνευσης, προέρχονται από την ίδια καλλιτέχνιδα και εικονογραφούν τα ποιήματά της.


Το αποτέλεσμα του συνδυασμού είναι μια ατμόσφαιρα με έντονη την προσωπικότητα του θέματος των συμβόλων, της μνήμης και του παραμυθιού.


«Κάθε μορφής νέο δημιούργημα δίνει υπόσταση σε μνήμες, διατηρεί το ταξίδι και εκτονώνει την ψυχή. Eνα ταξίδι μυστικό στη μέθη μιας εσωτερικής αναδρομής», όπως εξηγεί η Κατερίνα Γρόλλιου, ακολουθώντας τα ίχνη των δικών της συμβόλων.


Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πεντέλης, κ. Πάρις Κυριακόπουλος. Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρικό δρώμενο, με απαγγελίες ποιημάτων από την ποιητική συλλογή της Κατερίνας Γρόλλιου, «Μνήμης Μονοπάτια» (εκδόσεις ΕΨΙΛΟΝ).


Τις απαγγελίες θα κάνουν οι ηθοποιοί Θανάσης Γκόφας και Εύη Κουλαμά και η μουσική που θα τις συνοδεύει είναι του Γιάννη Ανδριώτη.Info
Μέγαρο της Δουκίσσης Πλακεντίας (τέρμα οδού Λόρδου Βύρωνα, πρόσβαση από Κλεισθένους), από 17 εως 28 Μαΐου
Ωρες λειτουργίας: καθημερινά, 12:00-22:00
www.grollio.com