Η Wind προτρέπει όλους, δρομείς και θεατές, να δείξουν έμπρακτα ότι νοιάζονται στο www.supportmazi.gr

Από το 2011 μέχρι σήμερα μέσω της δρομικής κοινότητας και των αγώνων που στηρίζει, η WIND έχει προσφέρει περισσότερα από 550.000€ σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα. Φέτος, συνεχίζει στο πλευρό του «Μαζί για το Παιδί» ενισχύοντας οικονομικά τη δράση «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι».

Το «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι ένας κόμβος δικτύωσης βοήθειας με σκοπό την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε φορείς που εξυπηρετούν παιδιά και άπορες οικογένειες.  Μέσα στο 2016, το «Μαζί για το Παιδί» μοίρασε μέσω του «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» 117 τόνους αγαθών, σε 236 φορείς από 43 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, εξυπηρετώντας συνολικά 30.925 παιδιά από 19.564 οικογένειες!

«Στην WIND, γιορτάζουμε την ημέρα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, συνδέοντας την με την Κοινωνική Αλληλεγγύη. Είναι μεγάλη μας χαρά που αυτή τη χρονιά θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το «Μαζί για το Παιδί» και θα τρέξουμε για παιδιά από όλη την Ελλάδα που έχουν ανάγκη. Ραντεβού στην εκκίνηση την Κυριακή 12 Νοεμβρίου για να στείλουμε ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς» δήλωσε ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND, Γιώργος Τσαπρούνης.

Από την πλευρά του, ο κ. Χρήστος Μπαρτσόκας, Ομότ. Καθηγητής Παιδιατρικής & Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» ανέφερε: «Ευχαριστούμε θερμά όσους θα τρέξουν στο πλευρό μας με αφορμή τον Μαραθώνιο της Αθήνας στηρίζοντας ουσιαστικά τις προσπάθειες μας να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των παιδιών που αγκαλιάζουμε. Μαζί, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε περισσότερες ευκαιρίες και  ένα καλύτερο μέλλον σε περισσότερα από 30.000 παιδιά.»

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας, εκτός από τις υπέροχες εμπειρίες που θα προσφέρει στους δρομείς, δίνει την ευκαιρία σε όλους να συνδράμουν στο έργο του «Μαζί για το Παιδί». Ακόμα και όσοι δεν τρέξουν στους αγώνες της 12ης Νοεμβρίου μπορούν να βοηθήσουν μέσω του www.supportmazi.gr έτσι ώστε όλοι μαζί να καλύψουμε ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα στο μαραθώνιο που κάνει καθημερινά η Ένωση για τα παιδιά σε ανάγκη!

Λίγα λόγια για το «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»

Το «Μαζί για το Παιδί» είναι μια Ένωση κοινωφελών σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1996 με σκοπό να ενώσει ισότιμα τις προσπάθειές τους για τα παιδιά σε ανάγκη. Συνεργάζεται  με περισσότερους από 200 φορείς σε όλη την Ελλάδα και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα δίκτυο αλληλεγγύης για κάθε δομή που εξυπηρετεί ανήλικα παιδιά και άπορες οικογένειες. Συγκεκριμένα το δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων του «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» περιλαμβάνει κοινωνικές υπηρεσίες δήμων, ορφανοτροφεία, ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ΑμΚΕ, ιδρύματα για παιδιά, κέντρα υποδοχής μεταναστών κα., καλύπτοντας περισσότερους από 20.000 ωφελούμενους ετησίως.