Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» παρουσιάζει, στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη»

 

τους σπουδαστές του Ωδείου – Κέντρου Τεχνών Ακρόπολης, στις 24 Μαΐου 2013.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Dvorak, Α.  :  Rusalka’s song to the moon

Τραγούδι: Ιωάννα Παπουτσή, πιάνο: Χρυσή Γρένδα

Puccini, G.  : Mi chiamano mimi (La boheme)

Τραγούδι: Μαρία Μεντζίνη, πιάνο: Χρυσή Γρένδα

Áskell Másson: Κim

Κρουστά: Κατερίνα Αναγνωστίδου

Toshimitsu Tanaka : Two movements for marimba

Κρουστά: Γιώργος Μπουκαούρης

Áskell Másson: Prim

Κρουστά : Φάνης Γκιολές

Michio Kitazume : Side by side

Κρουστά: Κατερίνα Αναγνωστίδου

Keiko Abe : Variations on Japanese Children songs

Κρουστά: Φάνης Γκιολές

Shin – Ichiro Ikebe : A snare growls, and he flies

Κρουστά: Γιώργος Μπουκαούρης

Chopin, F.  :  Etude Op. 10 No. 9

Κωνσταντινίδης, Γ. : Νησιώτικος χορός Nο. 8

Πιάνο: Αγγελική Ευαγγέλου

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

Ιωάννα Παπουτσή είναι τελειόφοιτος του τμήματος Μονωδίας στην τάξη του Ζάχου Τερζάκη, στο Ωδείο – Κέντρο Τεχνών Ακρόπολις.

Είναι απόφοιτος του London College of Music του τμήματος Popular Singing Vocals και του τμήματος Musical. Έχει συμμετάσχει σε χορωδίες, μουσικά και θεατρικά σχήματα καθώς και σε διαφημιστικές καμπάνιες στην τηλεόραση.

Μαρία Μεντζίνη είναι τελειόφοιτος του τμήματος Μονωδίας στην τάξη του Ζάχου Τερζάκη, στο Ωδείο – Κέντρο Τεχνών Ακρόπολις.

Είναι επίσης τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και masterclasses στο παρελθόν από σπουδαίους μονωδούς.

Κατερίνα Αναγνωστίδου πήρε το δίπλωμα κλασικών κρουστών με Άριστα και Α’ βραβείο από την τάξη του Κωνσταντίνου Βορίση, στο Ωδείο – Κέντρο Τεχνών Ακρόπολις και συνεχίζει τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό τμήμα κλασικών κρουστών του ίδιου ωδείου.

Διακρίθηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό που διοργάνωσε η PAS Greece στην Πάτρα το 2011, παρακολούθησε σεμινάρια και master classes για μαρίμπα, βιμπράφωνο, ταμπούρο και τύμπανα με σημαίνουσες προσωπικότητες των κρουστών και συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Ορχήστρα Νέων της ΕΡΤ, την ΑΣΟΝ και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Φαλήρου. Τον Φεβρουάριο του 2013 κέρδισε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό υποτροφιών Yamaha Music Foundation of Europe για κλασικά κρουστά στην Ελλάδα. Είναι φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Φάνης Γκιολές είναι τελειόφοιτος του τμήματος κλασικών κρουστών στην τάξη του Κων/νου Βορίση, στο Ωδείο – Κέντρο Τεχνών Ακρόπολις. Είναι επίσης φοιτητής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ενεργή συμμετοχή σε πληθώρα σεμιναρίων και masterclasses κυρίως για τα κρουστά όργανα, ενώ έχει λάβει μέρος στο διαγωνισμό που διοργάνωσε η PAS Italy στο Fermo το 2010 καθώς και σε αυτόν που διοργάνωσε η PAS Greece στην Πάτρα το 2011, στον οποίο και διακρίθηκε με το 3ο βραβείο στην κατηγορία Advanced. Υπήρξε μέλος του ensemble κρουστών ΤΥΠΑΝΑ.

Γιώργος Μπουκαούρης είναι τελειόφοιτος του τμήματος κλασικών κρουστών στην τάξη του Κων/νου Βορίση, στο Ωδείο – Κέντρο Τεχνών Ακρόπολις.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια και masterclasses με σημαίνουσες προσωπικότητες των κρουστών καθώς και στον διεθνή διαγωνισμό κρουστών που διοργάνωσε η PAS Italy στο Fermo το 2009.

Αγγελική Ευαγγέλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Σε ηλικία επτά ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου με την καθηγήτρια Μαρία Λεοντιάδου. Από το 2000 συμμετείχε στην παιδική χορωδία του Μανώλη Καλομοίρη με μαέστρο το Νίκο Μαλλιάρα. Έλαβε μέρος σε αρκετές παραστάσεις με τη χορωδία, στο Ηρώδειο, στο Θέατρο Ολύμπια και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συνεχίζει τις μουσικές σπουδές της στο Ωδείο – Κέντρο Τεχνών Ακρόπολις με την κυρία Λεοντιάδου. Παράλληλα, είναι φοιτήτρια επί πτυχίω στο τμήμα Βιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επόμενες Προγραμματισμένες Συναυλίες του Κύκλου

31.5        Εθνικό Ωδείο Κεντρικό

7.6          Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου