Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με αφορμή το βιβλίο Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν, της Λάιονελ Σράιβερ, μας προσκαλούν σε

συζήτηση με θέμα την παιδική βία και επιθετικότητα. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν με ομιλίες η Βάσω Αρτινοπούλου, Αν. Καθηγήτρια Εγκληματολογίας-Αντιπρύτανις Παντείου Πανεπιστημίου,
η Αργυρώ Μαντόγλου, συγγραφέας-κριτικός λογοτεχνίας, και ο Νίκος Σιδέρης, Διδάσκων Ψυχαναλυτής, μέλος της Ψυχαναλυτικής Σχολής του Στρασβούργου (E.P.S.).

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Ίβα ποτέ δεν ήθελε πραγματικά να γίνει μητέρα. Σίγουρα δεν ήθελε να γίνει η μητέρα ενός ψυχρού αγοριού που δολοφόνησε εφτά συμμαθητές του, έναν υπάλληλο της σχολικής καντίνας και μια δημοφιλή καθηγήτριά του λίγες μέρες πριν κλείσει τα δεκάξι. Δύο χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα, ήρθε η ώρα η Ίβα να αναλύσει με ειλικρίνεια τον γάμο, την καριέρα της, την οικογένειά της, τη σχέση της με τα παιδιά της, το φονικό ξέσπασμα του Κέβιν σε μια σειρά από αφοπλιστικά εξομολογητικές επιστολές που απευθύνονται στον χαμένο σύζυγό της, τον Φράνκλιν.

Αφυπνιστικό και προκλητικό, το μυθιστόρημα αυτό αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο και προκάλεσε θύελλα συζητήσεων, ενώ βραβεύτηκε με το Βραβείο Orange 2005.

Το βιβλίο μεταφέρεται στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Lynne Ramsay, με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Όσκαρ Tilda Swinton. Η ταινία αναμένεται να προβληθεί την άνοιξη του 2011 στις αμερικανικές αίθουσες.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Λάιονελ Σράιβερ είναι αμερικανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος. Αρθρογραφεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Guardian, Independent, Wall Street Journal. Για το μυθιστόρημά της Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν τιμήθηκε με το βραβείο Orange το 2005. Το βιβλίο, μεταξύ άλλων, έχει μεταφραστεί σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Φινλανδία, Πολωνία, Ισραήλ, Κίνα, Σερβία.