Τέταρτη χρονιά για το Φεστιβάλ Σερίφου φέτος και οι συνθήκες μας βρίσκουν μετέωρους. Φαίνεται πως το Φεστιβάλ θα συμπίπτει πάντοτε με τοπικές ή πανελλήνιες κομβικές στιγμές. Η φωτιά του 2013 στη Σέριφο και οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες του σήμερα, μας επιβεβαιώνουν πως παρά την απαισιοδοξία και τις άμεσες και έμμεσες απειλές, ο πολιτισμός είναι ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε στην κρίση, να ισοσταθμίσουμε στην αισιοδοξία και να αποδείξουμε πρώτα απ’ όλα στους εαυτούς μας πως όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία.

Αυτή είναι η μαγική φράση – το “όλοι μαζί”. Γιατί το Φεστιβάλ Σερίφου στήνεται κάθε χρόνο χάρη στην όρεξη και το μεράκι μιας παρέας φίλων που όλο και μεγαλώνει, με τη συμμετοχή και τη φροντίδα των εθελοντών συνεργατών μας. Όλοι δουλεύουμε και προετοιμαζόμαστε με ένα στόχο: να γεμίσει και αυτή τη χρονιά το νησί μας με μουσική, ζωή, χαρά και ελπίδα. Χωρίς οικονομικές υστεροβουλίες και προαπαιτούμενα –από τους ανθρώπους που δουλεύουν στην παραγωγή του Φεστιβάλ μέχρι τους μουσικούς και τους τραγουδιστές.

Έτσι αυτό που ξεκίνησε σαν πείραμα και παιχνίδι τον πρώτο χρόνο, με νονό τον Χρήστο Θηβαίο, σήμερα έχει φτάσει να είναι ένα γεγονός που η τοπική κοινωνία το περιμένει, που οι επισκέπτες του νησιού το συνυπολογίζουν στα δεδομένα του ταξιδιού τους. Έχει φτάσει να γίνει θεσμός.

Και φέτος οι μουσικές επιλογές στηρίζουν το καλό ελληνικό τραγούδι. Με τη Μελίνα Κανά, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Κώστα Λειβαδά, την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τον Rous, το Δημήτρη Μαραμή, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, τον Σταύρο Παπασταύρου, τη Σόνια Θεοδωρίου, τον Ηλία Λιούγκο και τη Σοφία Αβραμίδου, τη Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Βαγγέλη Κορακάκη, το Φεστιβάλ Σερίφου γεμίζει τις νύχτες του καλοκαιριού με ήχους γνωστούς και πρωτότυπους, με χρώματα και συναισθήματα.

Ταυτόχρονα το Φεστιβάλ υποστηρίζει τόσο την τοπική παράδοση με το Φεστιβάλ Σουραυλιού, όσο και την εικαστική δημιουργικότητα, με τις εκθέσεις νεοιμπρεσιονιστών, την έκθεση ζωγραφικής και ξυλογλυπτικής, αλλά και με την έκθεση των σπουδαστών γραφιστικής της ΑΚΤΟ που και αυτή τη χρονιά επιμελήθηκαν το επικοινωνιακό υλικό μας.

Σε όσους μας στηρίζουν με την καλλιτεχνική τους παρουσία, αλλά και σε όλους εσάς που μας στηρίζετε τέσσερα χρόνια τώρα, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και ραντεβού στη Σέριφο!

Info: Ο κ. Στράτος Μαστοράκης είναι διοργανωτής Φεστιβάλ Σερίφου και μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής.

To Φεστιβάλ Σερίφου 2015 θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Αυγούστου!