Ο κορυφαίος Έλληνας πιανίστας Δημήτρης Σγούρος, μαζί με την Ορχήστρα των Πατρών, δίνουν σήμερα μία μοναδική συναυλία στην Αρχαία Ολυμπία, σε επετειακό κλίμα, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Δημήτρης Σγούρος από το 1984 εκπροσωπεί την Ελλάδα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που συνοδεύουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τελευταία την πρόσφατη εμφάνιση του στο Πεκίνο, όπου και τιμήθηκε για τα τριάντα χρόνια της διεθνούς καριέρας του.

Παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες έχει και η Ορχήστρα των Πατρών και μάλιστα ιστορική παρουσία, καθώς ήταν η Ορχήστρα η οποία παιάνισε κατά την είσοδο του Σπύρου Λούη στο Παναθηναϊκό Στάδιο το 1896.

Έτσι, η μουσική αυτή συνάντηση χαρακτηρίζεται από μία ιδιαίτερη σημασία, η οποία αναδεικνύεται από τη συνεργασία του Δημήτρη Σγούρου και της Ορχήστρας των Πατρών σε μία συναυλία υψηλού επιπέδου που τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας η Ορχήστρα Πατρών θα ερμηνεύσει τη Σερενάτα για έγχορδα του Antonin Dvorak, και τη Σερενάτα Notturna του W.A. Mozart, ενώ στο δεύτερο μέρος ο Δημήτρης Σγούρος θα ερμηνεύσει ένα από τα ωραιότερα έργα του κλασσικού ρεπερτορίου, το κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα (αρ. καταλόγου ΚV 414) του W.A. Mozart. Την ορχήστρα διευθύνει ο Δημήτρης Μποτίνης.

Η μοναδική αυτή συναυλία έχει διττή σημασία. Από τη μία παρουσιάζει τη διαρκή ελληνική παρουσία στο διεθνές πολιτιστικό γίγνεσθαι, και από την άλλη στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας από την πυρόπληκτη Αρχαία Ολυμπία.