Ο εκπαιδευτικός οργανισμός και πολιτιστικός φορέας του Υπουργείου Πολιτισμού, Music Center Athens -ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ στα πλαίσια των πολιτιστικών του δράσεων, διοργανώνει και παρουσιάζει μέσα στο χώρο του Jazzet Music Hall, το εξαίρετο τρίο του συνθέτη και πιανίστα Σταύρου Λάντσια μαζί με τους εκλεκτούς καλλιτέχνες Ανδρέα Πολυζωγόπουλο στην τρομπέτα και το flugelhorn και τον Γιώργο Καλούδη στο τσέλο, την κρητική λύρα και τα κρουστά.

Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022, στις 9 το βράδυ, θα παρουσιασθεί ζωντανά το νέο του άλμπουμ “Stavros Lantsias Trio Live at St. Paul’s Anglican Church” που μόλις κυκλοφόρησε από την Argomusic σε διανομή από την General Music Greece και πρόκειται για τη ζωντανή ηχογράφηση της sold-out συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στην Αθήνα και περιλαμβάνει καινούργιες συνθέσεις του Σταύρου Λάντσια, διασκευές παλαιότερων θεμάτων του καθώς κι ένα πρελούδιο του Σοπέν.

Oι τρεις μουσικοί μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού γραφείου της Κυπριακής Πρεσβείας στο Βερολίνο ταξίδεψαν σε αρκετές πόλεις της Γερμανίας κάνοντας συναυλίες σε εκκλησίες, μουσεία και αίθουσες συναυλιών πάντα με ακουστικό ήχο. Σε αυτές τις περιοδείες γεννήθηκαν και οι καινούργιες συνθέσεις “As far as your eyes can see” & “Princess Waltz” εμπνευσμένες από Κυπριακούς μύθους, “The scent-Το Άρωμα” με αναφορά στο παραδοσιακό Κυπριακό τραγούδι “Το Γιασεμί” και “Growing Apart- Dedicated to Manos Χadjidakis” μια αναφορά στον Μάνο Χατζιδάκι.

Για τον Σταύρο Λάντσια το πιάνο αποτελεί τη δική του «φωνή», το μέσο για να δημιουργήσει τις μελωδικές συνθέσεις του βασισμένες στο συναίσθημα, με εικόνες και επιρροές από την κλασσική και την κινηματογραφική μουσική ως την τζαζ.

Την μοναδική ατμόσφαιρα αυτής της μουσικής παράστασης διανθίζουν οι φυσικοί ήχοι, η αυθεντική συναυλιακή αίθουσα του Jazzet Music Hall, η θετική αύρα του φιλότεχνου κοινού και η εξαιρετική χημεία και οικειότητα των τριών σπουδαίων μουσικών.

Θα διατίθεται προς πώληση το νέο CD “Stavros Lantsias Trio Live at St. Paul’s Anglican Church”

*Η είσοδος επιτρέπεται με την ένδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Photo Credit: Spyros Vagelakis