Διδάσκουν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου, Θωμάς Μοσχόπουλος, καθώς και οι σταθεροί συνεργάτες του θεάτρου, Σοφία Πάσχου και Κορνήλιος Σελαμσής.

Με βασικό άξονα την υποκριτική αλλά όχι μόνο, τα Σεμινάρια στοχεύουν στην αποκρυπτογράφηση του κώδικα που διαμορφώνει το χαρακτήρα του θεάτρου, προσφέροντας, μια ευκαιρία γνωριμίας με την προσωπική δουλειά και το στίγμα νέων καλλιτεχνών.

Με πολλές και διαρκώς αυξανόμενες στον αριθμό μορφές άμεσης και έμμεσης συνεργασίας που χαρακτήρισαν τη φετινή χρονιά, ζητούμενο παραμένει, τα Σεμινάρια να αποτελέσουν τη βάση μιας σταθερής μες στο χρόνο εξέλιξης και όχι απλώς το πεδίο μιας χρήσιμης αλλά ευκαιριακής συνάντησης.

Α’ ΚΥΚΛΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΠΑΣΧΟΥ

Σεμινάριο της Σοφίας Πάσχου, που απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς και απόφοιτους δραματικών σχολών με τίτλο:

“Δημιουργώντας θέατρο από το τίποτα”

Ημερομηνίες: 24, 25, 26, 27, 29, 30, 31 Μαΐου

Ώρες: 10.00 – 15.00

Διάρκεια: 35 ώρες (σε επτά 5ωρες συναντήσεις)

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 15 μέγιστος 25

Κόστος συμμετοχής: 200 ευρώ + ΦΠΑ

Β’ ΚΥΚΛΟΣ

Στον Β’ Κύκλο Σεμιναρίων δυνατότητα εγγραφής θα έχουν μόνο οι συμμετέχοντες στον Α’ Κύκλο Σεμιναρίων (είτε του Θωμά Μοσχόπουλου είτε της Σοφίας Πάσχου κατά τη διάρκεια του 2016 ή/και του 2017). Βασικά του χαρακτηριστικά θα είναι η αύξηση ωρών διδασκαλίας και η εντατικοποίηση της εργασίας.


ΣΟΦΙΑ ΠΑΣΧΟΥ (Patari Project):

“Δημιουργώντας θέατρο απ’ το τίποτα”

Ένα θέατρο που δε στηρίζεται στα σκηνικά, στα κοστούμια, στους φωτισμούς. Ένα θέατρο που έχει στο επίκεντρό του τον ηθοποιό, το ανθρώπινο δυναμικό.Ένα θέατρο για την εποχή μας. Ήδη έχουμε τα εργαλεία που χρειαζόμαστε: το σώμα, τη φωνή, τη φαντασία.

-Ρυθμός και φωνή

-Παρουσία στην σκηνή

-Δημιουργία χαρακτήρων μέσα απο την παρατήρηση της καθημερινής ζωής

-Storytelling (Διαφορετικοί τρόποι να πεις μια ιστορία)

-Παιχνίδι

Ο ηθοποιός πολλές φορές ξεχνά την αρχή της τέχνης του, το παιχνίδι. Είναι σημαντικό να ξαναβρεί την αφέλεια, την αθωότητα και την περιέργεια ενός μικρού παιδιού. Μέσα από παιχνίδια, ασκήσεις, στοιχεία τεχνικής και με βάση τον αυτοσχεδιασμό, να διερευνηθεί ο δρόμος που οδηγεί τον ηθοποιό να εξελιχθεί από απλός ερμηνευτής σε ηθοποιό-δημιουργό. Ένας δρόμος που ξεκινάει από την ατομική δημιουργία και καταλήγει στη συλλογική αφήγηση μιας ιστορίας.

Η αναζήτηση ενός κοινού θεατρικού κώδικα.

Η Σοφία Πάσχου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή “Αρχή” το 2004 και από τη LISPA (London International School Of Performing Arts) στο Λονδίνο το 2008. Ολοκλήρωσε με υποτροφία το pedagogical training program στη LISPA και εντάχθηκε στο δυναμικό της σχολής.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας  Patari Project, όπου έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις  “10cm up”, “10cm updated”, “Ο Μπαλ στον αέρα”, “Οδύσσεια”, “Πιάνω Παπούτσι Πάνω στο Πιάνο” και “ΜΥΤΗ”.

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους: Lilo Baur, Helen Chadwick στο Royal Opera House στο Λονδίνο, Dessislava Stefanova, με τις ομάδες Out of Chaos και Βabakas κ.ά.


 

Για εγγραφές στα Σεμινάρια Α’ Κύκλου και αποστολή βιογραφικού

(απαραιτήτως με φωτογραφία): [email protected]

Προσοχή! Η επικοινωνία θα γίνεται μόνο μέσω της παραπάνω ηλεκτρονικής διεύθυνσης

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας