Το πόρισμα του Sani Gourmet 2013 είναι ένα: H Νέα Ελληνική Κουζίνα αποτελεί πραγματικότητα και μια σημαντική σταθερά στη σύγχρονη πολιτιστική μας παράδοση καθώς και ένα σημαντικό «συν» στον κατάλογο με τα θέλγητρα της χώρας μας που έλκουν τον υψηλού επιπέδου τουρισμό.

Σπουδαίοι Έλληνες chef συναγωνίστηκαν με ευγένεια και ευρηματικότητα σ’ ένα πεδίο που γνωρίζουν άριστα, και με απλά υλικά συνέθεσαν ένα γαστρονομικό σύμπαν εκλεκτικό και αμιγώς ελληνικό. Κινούμενοι στο δίπτυχο «παράδοση και μέλλον» ανέδειξαν τη σύγχρονη υψηλή ελληνική κουζίνα, προσδιορίζοντας σαφώς τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητές της.

Το αποτέλεσμα είναι ένα «μανιφέστο» σε εξέλιξη, μια τομή στη γαστρονομική ταυτότητα της χώρας μας, που κόντρα στις δυσκολίες απελευθερώνει εξαιρετικές δημιουργικές δυνάμεις.

Το Sani Resort κατάφερε να γίνει ένας γαστρονομικός προορισμός επενδύοντας στην υγιή πρωτοβουλία και την εφευρετικότητα ανθρώπων με γνώσεις και πάθος για το καλύτερο. Το Sani Gourmet επιδιώκει να καταστήσει την Ελλάδα ολόκληρη γαστρονομικό προορισμό, θέλγητρο για τον εκλεκτικό τουρισμό που ξέρει να εκτιμά τις απολαύσεις. Αρωγοί σ’ αυτή του την προσπάθεια, όλοι οι chef που συμμετείχαν, οι άνθρωποι που εργάστηκαν μήνες αθόρυβα για τη σωστή προετοιμασία του, οι υπεύθυνοι και το προσωπικό των ξενοδοχείων Sani Asterias Suites, Porto Sani Village, Sani Beach Club, Sani Beach Hotel, της Sani Marina και όπου διεξήχθη το φεστιβάλ, το κοινό που έσπευσε να δοκιμάσει, να κρίνει και να επιβραβεύσει την προσπάθεια των ανθρώπων που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να παρουσιάσουν τα πιο γευστικά και όμορφα πιάτα, τους καλεσμένους καθώς βεβαίως και τους χορηγούς του.

Του ευχαριστούμε όλους θερμά, με την υπόσχεση ότι οι στόχοι του Sani Gourmet παραμένουν υψηλοί, με κυριότερο απ’ όλους την επιστροφή στις αξίες, την ποιότητα, την ευρηματικότητα και τον οίστρο που χαρακτηρίζουν την αυθεντική Ελλάδα. Αυτήν που σίγουροι ότι μπορούμε να ξαναβρούμε.

Οι συμμετέχοντες σεφ

Έκτορας Μποτρίνι, Χριστόφορος Πέσκιας, Νίκος Καραθάνος, Περικλής Κοσκινάς, Νένα Ισμυρνόγλου, Γιάννης Λουκάκος, Δημήτρης Δημητριάδης, Χρύσανθος Καραμολέγκος, Γιώργος Βενιέρης, Γιώργος Παπαιωάννου, Αναστασία Πουλιοπούλου, Νίκος Κοντοσώρος.