Ο Pablo Contestabile στο πρώτο του album με τίτλο Rombeo συνθέτει μουσική που αντλεί τις ρίζες της από τους παραδοσιακούς αργεντίνικους ρυθμούς και τους βραζιλιάνικους ήχους, εμπνευσμένη από τη συνάντησή του με τον κιθαρίστα και ενορχηστρωτή Carlos Bernardo.

Συμμετέχουν: Demian Goméz (Αργεντινή / κρουστά), Γιώργος Ρούλος (Ελλάδα / κοντραμπάσο), Róman Goméz (Αργεντινή / κιθάρα, πιάνο) και Pablo Contestabile (Αργεντινή / φωνή, ακορντεόν).

Pablo Contestabile

Ο Pablo Contestabile άρχισε τις θεατρικές του σπουδές στην Αργεντινή με τον Guillermo Angelelli (μαθητής του Eugenio Barba). Συνέχισε την εκπαίδευσή του στην Γαλλία με τους Jos Houben, Paola Rizza, Norman Taylor, Carlo Boso, Tapa Sudana και Mas Soegeng. Παράλληλα με τις θεατρικές του σπουδές, έκανε σπουδές τραγουδιού στην Αργεντινή με τον Guillermo Angelelli, την Marian Fosati και την Carmen Baliero, και έπειτα στην Γαλλία με τον Gérard Théruel και την Géraldine Ross. Σπούδασε ακορντεόν με τον Julio Ermani και bombo legüero (αργεντίνικο παραδοσιακό κρουστό) με τον Carlos Rivero. Πραγματοποίησε στο Παρίσι για τρία χρόνια εργαστήρια παραδοσιακού πολυφωνικού τραγουδιού της Λατινικής Αμερικής, καθώς και σεμινάρια θεάτρου, τραγουδιού και ρυθμού στην Γαλλία, την Ισπανία και την Αργεντινή.

Γιώργος Ρούλος

Ο Γιώργος Ρούλος σπούδασε κοντραμπάσο με τον Τάσο Κάζαγλη. Αποφοίτησε από το Αττικό Ωδείο με βαθμό Άριστα. Έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, την Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων, και με διάφορα jazz, latin, tango σχήματα.

Róman Goméz

Ο Róman Goméz είναι συνθέτης, ενορχηστρωτής και αναγνωρισμένος σολίστ του πιάνου, του μπαντονεόν και της κιθάρας. Κατάγεται από το Buenos Aires, από οικογένεια τανγκέρος. Τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του πορείας δούλεψε με τραγουδιστές και παραγωγούς, αποκτώντας σημαντική εμπειρία σε στούντιο. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη Ρώμη, όπου δίδαξε τανγκό, έπαιξε με πολλά τζαζ σχήματα και συνεργάστηκε με σημαντικούς Ιταλούς καλλιτέχνες – όπως ο τζαζ συνθέτης Daniele Sepe, οι τραγουδιστές Lucio Dalla, Edοardo de Angelis, Lisa, Tony Esposito -, καθώς και με την περίφημη Accademia di Santa Cecilia. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει στην Αθήνα, όπου έχει αναπτύξει έντονη μουσική δραστηριότητα.

Demian Goméz

Ο Demian Goméz γεννήθηκε στην Αργεντινή. Σπούδασε μουσική και χορό στο Centro Polivalente de Arte de San Isidro στο Μπουένος Άιρες. Δάσκαλος του στα ντραμς ήταν ο Sebastián Peycere. Το 1996 συμμετείχε στην ορχήστρα του Ballet de Arte Folklórico Argentino και του Ballet Salta, πραγματοποιώντας περιοδείες σε Ισπανία και Βραζιλία, εκπροσωπώντας το Tango και την παραδοσιακή μουσική της Αργεντινής. Από το 1997 συμμετέχει επαγγελματικά σε πολυάριθμα συγκροτήματα λατινοαμερικάνικης, flamenco, rock και σύγχρονης μουσικής σαν ντράμερ και κρουστός.

*Στον χώρο του ΚΕΤ τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται για τους αμιγείς θεατρικούς χώρους.

Διαβάστε επίσης:

Εργαστήρι παραδοσιακού τραγουδιού της Λατινικής Αμερικής με τον Pablo Contestabile στο ΚΕΤ